Påskägg i maj

Eftersom bäst-före-datumet skulle ha gått ut 7 december i år för det här påskägget kunde jag ju inte spara det till påsken 2013.
Jag fick det i och för sig efter påsk, så jag hade inte kunnat äta det före eller under påskhelgen i år för den delen heller.

Mignonägget väcker alltid åtminstone ett barndomsminne.
I samband med maten, runt påsk tror jag, hittade jag ett ägg på min tallrik. Jag tror inte jag var så förtjust i kokta ägg, men mamma och pappa sa att jag var tvungen att äta det innan jag fick lämna bordet. Jag tror att jag rynkade på näsan och såg olycklig ut.
Men glädjen var desto större då det gick upp för mig att det var ett Mignonägg de hade köpt.
Mycket har ändrats i smaken sedan jag var liten, framför allt godis. Eller också har mina smaklökar ändrats. Men Mignonägget är sig likt, tycker jag. Kanske en aning mindre än förr, därom har ju de lärda tvistat. Men lika gott som alltid!

6 reaktioner på ”Påskägg i maj

  1. Månne dom finns i Sverige? Det är Fazers, men visst säljer ju Fazer mycket i Sverige också.
   Om du inte testat ska du absolut göra det nästa gång du får syn på ett Mignonägg!

 1. Låter som ett härligt barndomsminne. Vi brukade göra skattjakt för våra barn där sista ledtråden ledde till påskägg fulla med godis.

 2. Hej du! Om jag inte minns alldeles fel från i påskas så hade mignonäggen enbart tillverkningsdatum och inget bäst före. Säker på att du läst rätt?
  Dina barndomsminnen tangerar lite mina, förutom att jag en påskdag fick sitta hela långa dagen framför en äggsmörgås som jag inte ville ha. Kan ha varit i 5 – 7 års åldern. Min pappa envisades med att jag skulle äta ägget. Men fyyy, jag ville inte äta döda kycklingar. Gissa vem som till sist fick ge sig? 🙂

  1. Dina pappa fick ge sig! Inte kan man väl tvinga barn äta döda kycklingar på påsken?

   Jag antar att du köpte ett fyrpack av Mignonägg. På den förpackningen fanns kanske inte två datum. Men på den enskilda äggförpackningen fanns två datum – tillverknings- och bästföredatum.

   Kollade det nyss – förpackningen fanns kvar i en skräppåse som skulle ut 😀

   1. Ja, pappa fick ge sig. Men det var viljornas kamp, två istadiga åsnor. 🙂 Säkert svårt för honom att förstå hur jag kunde vägra äta äggen för barnlogik går inte alltid hand i hand med vuxen dito.

    Beträffande mignonäggen kan du ha helt rätt. Ska kolla i mammas kylskåp imorgon. Hon har troligtvis sparat ett från påsken. 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.