Piller på rymmen

Alla har säkert någon gång varit med om fenomenet – du tappar något på golvet, hör hur det slår ned, men kan för allt i världen inte hitta det du tappade. I dag hörde jag hur det lilla vita pillret slog ned i arbetsbänken i köket, eller på golvet. Jag började genast leta. Lyfte på stolar, sköt på bordet, synade mattan både på och under, lyfte bort allt från arbetsbänken. Pillret fanns ingenstans.

Jakten slutade med att spisen lyftes från sin plats och varje millimeter av köket undersöktes som om ett brott hade begåtts där. Men inget piller.
Tills jag kom på att sista platsen där pillret kunde gömma sig var ett av skåpen närmast golvet. Och mycket riktigt. Där låg pillret och tryckte.
Jag är säker på att inte ens bästa trollkarlen i världen kan göra om det där. Få pillret att studsa via golvet in ett skåp.
Slutet gott, allting gott – och så blev köket städat också.

8 reaktioner på ”Piller på rymmen

 1. Ja det där har jag varit med om många gånger, att något man tappar hamnar på en plats där man inte ens i sin vildaste fantasi kunde tro att den kunde ha hamnat.
  Är det gröna på bilden din matta förresten? Den ser jättemysig ut i alla fall!

 2. Att söka efter sådant kan göra en våldsamt irriterande. Jag brukar tappa bort en storan nyckelknippo, det är sju Nordea-grisar på den och så lite mer. Trots storleken har den en enorm förmåga att gömma sig när jag letar 😦

   1. Ska ta ett foto på den om jag hittar en kamera, så får du se. En av stans finaste nyckelknippor är det sannerligen 😀

 3. Haha, vilket härligt inlägg!
  Det hände mig igår. Jag hade en spik och skulle såklart använda den när den åkte i golvet. Det var som om dammråttorna åt upp den, för den är magiskt nog helt borta! typiskt när jag väl stod med en hammare i handen 😦
  kram

  1. Jag har en teori om att det är utomjordingar, tomtar eller små hustroll som lånar grejen och sedan lägger den tillbaka efter nån timme eller nån dag. Sedan fnissar dom åt oss när vi står där med öppen mun och undrar hur vi inte såg grejen då vi letade efter den 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.