Pepparkakor – så det så!

Hoppas ingen kommer och förbjuder de här godsakerna...
Hoppas ingen kommer och förbjuder de här godsakerna…

Så glad man blir av att se de här pepparkakorna! Jag köpte dem av Lovisanejdens högstadiums klass 7d på Skeppsbromarknaden i lördags. Korgen har Sirpa Flinck virkat, den köpte jag på marknaden i Forum. Den innehöll då godis som vi kallar negerbollar, men dem har vi ätit upp.

Alltså det här med pepparkakor och negrer och hela faderullan. Har det inte gått lite för långt? Eller vad säger ni om den här artikeln?

Så som Mio säger kanske vi snart inte får ha bruna kläder heller. Om vi inte får säga neger, inte klä ut oss till pepparkakor, inte ens äta pepparkakor… betyder inte det då att vi inte godkänner personer med brun hy? Att vi inte vill se dem i vår närhet…?
Vart är världen på väg?

Nu tänker jag snabbt äta upp mina BRUNA pepparkakor innan någon kommer och fängslar mig.

14 reaktioner på ”Pepparkakor – så det så!

 1. Hej!
  Va kul att du tittade in hos mig, för då hittade jag hit! Härlig blogg du har!
  Och ja, jag håller med dig, nu har det gått för långt med att märka ord i sammanhanget ursprung, det blir tröttsamt för det är ju inte så att man menar något ont så fort man säger något.
  Jag läste inte artikeln du länkade till för jag gitter inte läsa mer i ämnet. När dagstidningar har såna här uppslag på första sidan med typer så stora som om 5:e världskriget vore här, då blir jag övertrött.
  Nä, låt oss kalla allt som vi har kallat det, det är ju vår kultur och inte har vi menat nåt illa…….
  Agneta

  1. Kul att du kom in till mig också och lämnade en kommentar. Tack för det!
   Ibland vet man ju inte om man ska skratta eller gråta över vissa artiklar eller över människors idéer…

 2. Spelade Svarte Petter i helgen…ingen ville ju bli med den stackarn….
  och inte nog med hans hudfärg…han röker ju också…
  vad ger vi för förebilder till våra barn…
  men jag älskar fortfarande Svarte Petter….och inte har jag blivit nån rasist för att jag spelat just det kortspelet så länge jag kan komma ihåg…
  D ä så mycke tjafs om allt nu för tiden !!!!

  Tjingelingen.

 3. Vilken artikel! Jag tror jag smäller av! Ibland går det liksom bara för långt!
  Pepparkakor har väl inget med hudfärg att göra!

 4. Jag har läst den här artikeln tidigare och nog är det så att man tror att folk blivit helt nottiga. Snart får man väl inte grilla längre, med risk för att köttet blir SVART. Oh, hemska tanke!

  Kram, Ingrid

 5. Jag blir så arg och ledsen när jag läser saker som den artikeln att jag inte vet hur jag ska uttrycka mig vettigt.

  Hoppas dock att dina underbart vackra pepparkakor var supergoda 🙂

  1. Pepparkakorna slank ner utan problem 🙂

   Om hur en del förbud, och försök att vara alla till lags, kan få motsatt effekt skrev jag en ledare om till torsdagens ÖN – men det var svårt att formulera sig så att allt för ilskna egna känslor inte lyste genom 🙂

 6. Tack för att du tittade in i min blogg! Tack vare det hittade jag din, som är trevlig och innehåller mycket vackra bilder. Eftersom vi sitter i Portugal, har jag mycket begränsad uppkoppling. Kommer att titta efter dina böcker, när vi kommer tillbaka till Sverige i vår. Önskar dig en fin fortsättning på december!

  1. Roligt att höra att du gillar min blogg. Jag minns inte nu vilken väg jag hittade din blogg, och adressen till den följde inte med i ditt svar här – men välkommen tillbaka en annan gång! Låter skönt med Portugal över vintern!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.