Blomster och drömmar om humanitära insatser

Snart flyttas de här växterna till annan plats.
Snart flyttas de här växterna till annan plats.

I dag blir det bara en bild och den visar växterna på vår balkong. Ampeln får inte plats på bilden men den visade jag en gång tidigare.

Men snart ska växterna flytta bort. En del till sommarkiosken och andra till släktens sommarställe. Efter det köper jag några nya blommor till balkongen.

Jag skulle kunna ha hur många växter som helst, men man kan väl inte bo i en djungel, eller kan man?

Från det ena till det andra – träffade i dag i jobbet en man som varit fredsbevarare i Afghanistan. Han har en utställning av mattor som han har köpt under tiden han jobbade där. Pengarna går till förnödenheter som skolmaterial, hälsovårdsartiklar m.m. I första hand vill han ge stöd åt kvinnorna och flickorna i landet så att de kan utbilda sig.

Jag beundrar alla som gör humanitära insatser. Jag skulle vilja åka till Afghanistan. Men jag vet ju att det inte går. Jag är lite för gammal för att utbilda mig till fredsbevarare. Och jag tror det första jag skulle göra där – utöver att jag skulle ropa hjälp jag vill hem till gubben – skulle vara att pinas för att där är så varmt och maten skulle jag inte gilla heller.

Så jag fortsätter beundra – läsa ISAF:s sajt på nätet – och tänka att jag kanske kunde åka till Bolivia och göra en insats hos Siw i Corazon Grande.

2 reaktioner på ”Blomster och drömmar om humanitära insatser

  1. Det finns ju många sätt att stödja humanitära insatser. Man behöver inte åka dit själv. Det bästa är väl att ge de olika hjälporganisationerna pengar tycker jag.

    1. Jag har två fadderbarn och ibland stöder jag Röda Korset, ibland Frälsiningsarmén. Månatligen betalar jag åt Helsinki Missio som hjälper utslagna och äldre ensamma. Det känns alltid lika bra att donera en slant. Och har det varit katastrofer ute i världen finns det ju konton som stöder återuppbyggnadsarbetet.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.