Tretton år på Stockholms gator

Har börjat läsa den här boken och den verkar fängslande.
Har börjat läsa den här boken och den verkar fängslande.

Jag vill inte säga att det är böckernas tid nu då hösten snart är här, för just nu känns det som om sommaren kan vara länge till. Men jag läser trots allt lite flitigare om hösten och vintrarna. Ibland läser jag på stranden också, speciellt på resor, men den här sommaren har jag mest läst tidningar och bloggar.

Jag läser alltså mycket, men då det gäller böcker är jag rätt kräsen. Berättelsen måste få mig på kroken direkt. De första trettio sidorna är ofta avgörande. Om de är tunga att ta sig igenom, hur ska jag då orka med hela boken?

Raines dagbok bådar gott. Den verkar lättläst och han skriver med glimten i ögat trots att hans liv som bostadslös inte är lätt. Eftersom boken är skriven som en dagbok är vissa kapitel riktigt korta och ibland lite förvirrade också. Kort och gott sådant som Raines liv varit 1998-2010.

18 reaktioner på ”Tretton år på Stockholms gator

 1. Jag har den också men det är minst 300 böcker som väntar på läsning.
  Just nu läser jag ” höger hand och vänster hand” för jag blandar ihop höger och vänster. Jättepinsamt.
  Men läser även Mr tourette och jag av Pelle Sandstrak. Vet inte vad jag ska tycka. Gillar den inte så mycket även jag förstår problematiken.
  Gilla läget av Barabara Ehrenreich som skrev den som en motpol till alla tänk positiv rörelsen. Inte heller föll i god jord hos mig. Halva boken kvar dock. Och även boken Svåra samtal. Snart klar.
  Jag vet jag borde koncentrera på en bok åt gången. Men vissa böcker är inte så bra som man tror när man köper dem.
  En hel del skräp i snyggt förpackning numera.
  ( det är tre till böcker i sängkanten men det vågade jag inte skriva )

  1. Visst vågade du skriva det ändå, så där inom parentes 🙂 Vi tycks vara lika i mångt och mycket, du och jag.

   Läser också ibland fler böcker samtidigt. Utgör inget problem egentligen, men försöker ta en i taget – lättare sagt än gjort. Och ja… jag köper också fler böcker än jag hinner läsa. Måste beta av på högen nu.

   Säljer sedan rätt många av dem billigt vidare, ger bort en del, lottar ut på bloggen ibland.

   1. Kanske borde jag också hitta nåt för dem lästa högen. Engång var drömmen att ha en egen bibliotek. Idag är drömmen borta. Insåg att jag kommer inte läsa en bok mer än en gång. Det finns alldeles för många böcker som ska läsas och livet är kort.
    Jag brukar i alla fall lägga böcker som känns som helt fel köp i trapphuset. Och de försvinner alltid. MEN…den någon som tar mina böcker brukar också lägga ut sina. Och dem tar jag. Så,bokhögen är ständigt bestående. Haha…:)

   2. Å nej. Jag är inte heller vän med skräckliteratur. Min fantasi är alltför livligt för det. Jag är mörkrädd på köpet så jag skulle inte heller kunna sova en blund.
    Idag läser jag färre romaner och flera böcker med verklighet i samt en hel del faktaböcker. De är inte så skrämmande 😉

   3. Samtycker – därför passar Raines dagbok bra för mig. Efter det Kristian Gidlunds ”I kroppen min”… sorglig sannhistoria som cancersjuk journalist 😦

   4. Han som är musiker?
    Det är alltid sorgligt när någon måste dö ung. Ja …det är alltid sorgligt att dö överhuvudtaget. Så onödigt.

   5. Men om ingen av oss skulle dö så skulle jorden överbefolkas… och utan döden skulle väl livet också sakna mening?
    Nu snurrade jag allt till det och ledde väl in oss på en aning lite väl stora frågor… Kanske dags att lägga sig 😉

   6. Det var fint sagt glömde jag säga. Har aldrig tänkt så. Tack för det visdomen. Kommer nu sova mycket bättre. 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.