Amatörbilder

En blomsteruppsättning utanför höghuset där vi bor. Fotograferad i motljus.
En blomsteruppsättning utanför höghuset där vi bor. Fotograferad i motljus.
Rönnbärsklasar, rakt av.
Rönnbärsklasar, rakt av.

Min blogg är inte nischad. Den handlar inte bara om inredning, djur, mode, resor, mat…

Under helgen som gick gjorde jag ett undantag. Då skrev jag bara om Lovisa Historiska Hus.

Men i det stora hela skriver jag om min vardag och visar bilder från den. Jag vill vara mig själv.

Kom att tänka på det här då en bekant till mig sa att hon gärna skulle blogga. Hon har idéer och hon är bra på att skriva. Men hon är lite skraj för att så att säga ”vika ut sig själv”.

Jag känner att jag är så pass gammal nu att jag struntar i vad andra tycker om mina inlägg och mina bilder. Jag planerar dem inte i detalj. Fotograferar inte hundrasju rutor av vilka jag väljer bara de tre absolut bästa.

När jag ser vackra rönnbär lysa i kvällssolen hoppar jag av cykeln. Knäpper en eller två bilder med mobilen och ser först hemma att de inte blev så bra som jag hade trott att de skulle bli.

Jag gör det här för att jag tycker det är kul.  Om jag anstränger mig för att andra ska gilla min blogg blir det inte bra.

Så här kommer även i framtiden att vimla av amatörmässiga bilder och mina egna mer eller mindre knäppa tankar och funderingar.

Take it or leave it 🙂

19 reaktioner på ”Amatörbilder

 1. We love it!! 🙂
  Du har exakt samma inställning som jag! Man skriver för sig själv och fotar ( med telefonen ) därför att man just som du säger- cyklar förbi något som fångar ens blick- och man bara måste stanna och ta ett kort.
  När någon gillar det är det underbart!
  Vad gäller åsikter får var och en tycka det den vill om det jag skriver! Tycker det är givande när folk tycker olika!
  Och dom som ogillar min sida- gå till nästa!!! Det finns ju en och annan blogg att läsa!
  Som din! Helgens bilder och texter gjorde att det kändes som man var där!
  Gärna mer tecknade bilder också 😉

  1. I love you!
   Fram för mera vardagsbloggar gjorda av glada amatörer! Hoppa av cykeln, fota rakt av och om någon än du själv gillar det är det bara bonus!

   Kul att du gillade min fåniga teckning! Kram!

 2. Nischade bloggar är ju egentligen intressanta bara då det specifika temat är aktuellt för en själv, alternativt då man söker information eller idéer.
  För mig personligen är språket viktigare, det ska vara tilltalande att läsa, t.ex. om bloggen är skriven på svenska så ska den vara utan sär skrivningar (pun intended) för att jag ska titta in fler gånger.

 3. Helt rätt! Min har blivit lite av en dagbok, fast jag inte skriver allt så skriver jag av mig med annat och bearbetar dagen i mitt huvud 😀

  1. Du har rätt – bloggen är en dagbok. Jag skriver också för hand i ett häfte, men efter åren med bloggen har den nog blivit ett komplement att räkna med. Hoppas WordPress inte en vacker dag lägger ner allt, eller att ”ett stort svart hål” slukar all info från nätet… HUGA!

 4. Ska man få en massa läsare måste man nog ha en nischad blogg, men jag skriver huller om bulle om allt och ingenting, precis när andan faller på och fotandet går i samma stil. Så gillar jag att blogga!

  Din blogg gillar jag för att den är omväxlande och trevlig! Och så får jag lära mig lite om Finland och t o m lite finska ord då och då.

  Kram, Ingrid

  1. Och jag gillar din blogg, går faktiskt in på den nästan varje dag, för att den är vardaglig. Du har humor, glimten i ögat, men du kan också vara allvarlig. Där finns allt mellan himmel och jord från glädje till sorg – fortsätt så! Du har många som gillar din blogg!
   Kramar!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.