Medryckande berättelse

Jojo Moyes var tidigare en för mig helt okänd författare.
Jojo Moyes var tidigare en för mig helt okänd författare.

Första kvällen läste jag 60 sidor, andra kvällen lika många till. Och jag är väldigt nyfiken på hur den här berättelsen slutar.

Boken Livet efter dig handlar om Lou Clark och Will Traynor. Will var en gång en atletisk affärsman med ett toppjobb i London. Tills han råkar ut för en olycka som gör honom totalförlamad.
Lou har inga större ambitioner i sitt liv. Caféet där hon jobbade tvingas stänga och Lou tar jobbet som sällskapsdam för Will. Till en början är han odräglig. Hans liv är fullt av smärtor, det är på alla sätt trångt och glädjelöst. Men långsamt börjar det hända saker och på bokens bakpärm står det ”ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid”.

Egentligen är det besynnerligt hur en berättelse, där scenerna ofta är begränsade till Wills stol eller säng, kan vara så intressanta. Jag gillar dialogerna mellan Will och Lou, hans sarkasm och hennes sätt att svara på allt.

Det var makens son som tipsade mig om boken. Också han hade överraskats av hur bra boken om den här annorlunda kärlekssagan är.

10 reaktioner på ”Medryckande berättelse

  1. Jag har läst den … jag vet hur den slutar. Den var bra. Men inte lika bra som En oväntad vänskap (som i och för sig bygger på en verklig historia).

    Kram!

    1. Jo, jag blev också överraskad. Läser mest deckare, och de har ju med åren bara blivit grymmare… så där här med kärleksromaner har inte varit min stil, men med spänning väntar jag på att få veta hur det går i boken (har inte läst klart än). Kanske man fäller en tår.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.