Närbilder från mitt hem

Börjar så småningom åter ta systemkameran i bruk.
Kände nyss att jag ville leka lite med den. Gå runt i lägenheten och knäppa bilder utan att själv titta genom siktet.

Jag har börjat känna allt mer glädje över varje dag som jag får andas.
En sådan enkel sak som att gå ensam i livsmedelsaffären gör mig lycklig.
Ingen stress, inga tider att passa, jag kan gå där i lugn och ro och planera inköpen för söndagen.
Kort och gott, jag bestämmer själv när jag åker till affären och vilken tid jag ger mig där.

Det är snart fem månader sedan jag insåg att min make hade lurat mig, han hade hittat en ny kvinna men inte klarat av att berätta det åt mig.

Fortfarande snurrar tankarna i min skalle. Hur kunde det hända? Varför räckte jag inte till?
Samtidigt vet jag att jag förmodligen aldrig någonsin får svar på just de där frågorna.

Jag måste bara ta en dag i sänder, fortfarande.
Men jag känner att jag är starkare i dag, starkare än jag var i maj, juni, juli.

Jag är inte hel… men jag hoppas jag ska bli det en dag ❤

Bordet bredvid min säng.
Bordet bredvid min säng.

Jag har min egen tro. Dit hör Gubben Gud. Och Jesusbönen som hjälpt mig genom många nätter då jag annars hade rullat runt mellan lakanen och inte kunnat sova. På bordet finns också gåvor jag fått av nära och kära, tack Inge-Maj och tack Anna i Sverige ❤

Bästa loppisfyndet ever <3
Bästa loppisfyndet ever ❤

Min älskade soffa, Barcelona, som jag hittade av en slump på lopptorgsmarknaden.

Ett bord som består av en stor korg och en skiva i glas.
Ett bord som består av en stor korg och en skiva i glas.
Favoritmusik.
Favoritmusik.

Och en del av musiken jag lyssnar på. Har städat hyllorna och det känns så bra – i nya bostaden ska det inte finnas en enda överlopps pryl. Varenda sak ska ha sin plats.

 

23 reaktioner på ”Närbilder från mitt hem

 1. Måste säga att det syns klart och tydligt att du använt systemkameran. Kvaliteten på bilderna är (ännu) bättre än dom tagna med din mobil:-)

 2. Vilka fina bilder du visar oss från ditt hem.
  Jag blev glad över att du mår bättre och glasögonen har ljusnat även om det mörknar då och då så de ljusa stunderna blir bara längre och längre. För vad vore våra liv utan berg och dal. Ganska så trist och enahanda.
  Kram

 3. Jo..tar tid att börja på nytt..att läka inombords.

  De där frågorna..jo..kommer osökt att tänk på den där sångerskan som var med i melodifestivalen för några år sedan…hon hade nån låt om just ett sådant skeende i ett förhållande. (Va sjuttan hette hon nu då?)

  Caroline af uglas hette hon visst och låten hette ”Hon har inte”

  Ha en fin kväll nu.

 4. Det gläder mig att det känns allt bättre för dig. Tror inte att vi människor alltid kan svara på varför vi blir förälskade i någon/ någon annan. Jag tror ju att vi är rätt styrda genom hormoner och att det faktum att vi är biologiska varelser (djur). Lisa Nilsson- visst är hon bra 🙂

  1. Tack Maj-Len! Jag gör så gott jag kan. Vill inte omge mig med många grejer, vem vet när jag flyttar nästa gång.
   Men lite behöver man ju ändå för att trivas!
   Kram ❤

 5. Vad fint och mysigt du ordnar det för dig, och så rätt du tänker.
  Det ÄR faktiskt gott att vara själv och bestämma och planera. Var sak har sin tid.
  Jag har varit lycklig idag. Bara en sådan sak, att kunna känna detta.
  Sen nattakram, men det är ju tillbakaställning av klockan idag.

  1. Ja du Gerd, du om någon vet hur det känns att vara ensam, att sakna och längta, men att ändå finna de små guldkornen i tillvaron.
   Du har hjälpt mig mycket genom att vara min bloggvän, så här får du en STOR kram ❤

 6. Så glad jag blir att se fina bilder från ditt nya hem och att du mår bättre. Det är klart att det är upp och ner. Tycker så synd att du tror att du inte räckte till. Vid en viss ålder hamnar männen i någon sorts livskris eller manligt klimakterium. Min man gjorde det då han var 45 och jag var 38. Att mannen ofta vänder sig bort från sin partner och hellre söker lösningar på sina problem utanför äktenskapet är beklagligt. Det riktiga är ju, tycker jag, att vända sig till sin partner och prata och framför allt inte gå bakom ryggen. Men det där vet du. Tänkte bara säga att jag själv inte var lika ödmjuk och snäll under min skilsmässoprocess som du är. Men det är ju över 30 år sedan. varma hälsn

  1. Tack så mycket för dina kloka varma ord som inte fördömer någon part.
   Och jag har inte varit snäll och klok genom hela processen… jag har varit rejält arg och tagit till en del fula ord 🙂 … men det lär ska vara normalt. Har ändå försökt undvika den värsta ilskan här på nätet.
   Kram ❤

 7. Fina bilder i ett fint hem 🙂

  Otrohet behöver inte handla om att den andra är otillräcklig. Det finns så många andra tänkbara förklaringar, spänning, nyfikenhet etc.

  Så klart att det gör ont och så klart att det ändå finns en ljus framtid. 🙂

  1. Ja, du har rätt. Via terapin har jag lärt mig att det är just så, felet var inte mitt, att jag skulle ha varit otillräcklig. Det var mannen som tyckte han behövde något annat, och egentligen försöker jag tänka att han var modig också, som sist och slutligen tog ett nytt steg i sitt liv då han inte var nöjd med det gamla.
   Kram och tack för att du tittar in här ❤

  1. Det går i vågor som på Atlanten, för att citera en nära och kär person som gick bort för några år sedan.
   Men jag försöker tänka… tänk om jag inte kände något alls… varken sorg eller glädje, så hemskt det skulle vara.

 8. Åh, Carita, nu såg jag stenen!
  Har inte hunnit uppdatera här inne ordentligt i helgen!
  Vad roligt att den är med och förhoppningsvis ger dig lite energi och positivitet!
  ha en fin måndagskväll!
  kram ifrån oss!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.