Så många intryck…

… blev det då jag följde med en av stadens hemvårdare under fem timmars tid i dag. Började skriva artikeln men insåg då klockan blev lite över fyra att jag måste låta allting mogna över natten. Så pass många blev intrycken.

På eftermiddagen åkte jag med i stadens bil.
På eftermiddagen åkte jag med i stadens bil.

På förmiddagen var vi säkert en rolig syn då vi kom med tre bilar till den första klienten. Fotografen kom från Borgå i en bil med gamla Borgåbladets logga. Jag körde gamla Östra Nylands bil och hemvårdaren stadens. Och alla var av samma märke, dessutom vita… 😀

Gourmet? Ja, för en singelkvinna :-)
Gourmet? Ja, för en singelkvinna 🙂

Jag har varit väldigt lat med att göra mat till mig själv efter att jag flyttade till egen bostad. När jag i dag under hemvårdsbesöken träffade äldre ensamstående som klarar av att göra mat åt sig själva tänkte jag att nu bör en skärpning ske. Åtminstone för en dag.
Så jag gjorde varma mackor… vilket betyder att jag har mat – eller mellanmål – för två dagar framöver.

Så här ska en tub tömmas.
Så här ska en tub tömmas.

Helt ensam är jag ju inte – beror på hur man ser på saken. Daniel Craig säger inte så mycket, och inte deltar han i matlagning eller städning heller. Men det gör Adrian. I går var det tack vare hans entusiasm som jag vädrade i sovrummet medan jag dammsög bäddmadrasserna och bytte lakan.
I dag var han med mig då jag gjorde de varma mackorna.
Ibland är vi oense men om några saker är vi rörande ense. Man klämmer inte tuber av olika slag på mitten… och av ostbiten gör man inte en skateboardsramp.
Håller ni med?

21 reaktioner på ”Så många intryck…

 1. Nej, för tusan, man klämmer inte av en tub eller gör ostskidbacke, där är vi helt överens! Kommer jag hem till någon, så brukar jag rätta till 😉
  Nån ordning och reda får det vara! Min Sigge och jag hade samma uppfattning 😉
  Ha en fin kväll, och bra du börjar med matlagning, det är faktiskt kul också. Och bra mycket billigare.
  Kram ❤

 2. Du fick nog se mycket under dina besök tillsammans med hemtjänsten. Klarar sig de gamla bra och är klara i huvudet är det säkert en positiv upplevelse, men gamla och sjuka som har blivit till grönsaker är nog mera tänkvärda om man säger så.

  Å att laga mat åt sig själv – nja. tror nog att jag skulle köpa hämtmat eller äta en macka alternativt gå på en billigare restaurang. Eller nja, sådant finns ju tyvärr inte i Täby.

  Tuber ska tömmas underifrån, helt klart. Har då aldrig tänkt på eller lyckats med en ”ostig” skateboardramp – så nja där också;-)

  1. Såg både ditt och datt under besöken. Höll mig mest i bakgrunden ändå, och vi hade förstås tillstånd av klienterna då jag gick in.
   Beundrar deras jobb nu, vet inte om jag skulle klara alla klienter och allt man ska göra, men så är jag ju inte utbildad vårdare heller…

 3. Det är intressant att följa med hemtjänsten ut i ”verkligheten” Jag har gjort det och det är nog inte så annorlunda hos dig. Jag var i Virrat på vänortsbesök en gång och skillanden mellan svensk och finsk äldreomsorg var tillgången till sauna.

  1. Det där med bastun var intressant! Ja, här har ju många små bastur i sina bostäder, inte alla på långt o när förstås men bastu är ju mycket vanligare här.
   Det mesta andra kanske rätt likt som du säger.

 4. Känner nog igen detdär, jag är även lat att laga mat, bara åt mig själv… varma smörgåsar är ju jättegott…länge sen jag lagat det förresten… kram

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.