Snart årsdag

Påminnelse om första maj på whiteboarden på jobbet och ballonger inför valborgsmässoafton.
Påminnelse om första maj på whiteboarden på jobbet och ballonger inför valborgsmässoafton.

Detta ska INTE bli ett sorgligt inlägg. Och första maj ska INTE bli en dag då jag med tungt hjärta minns vad som hände för ett år sedan.

Men vi kommer inte ifrån att datumet första maj för alltid kommer att förknippas med den dag då jag fick VETA. Min man hade träffat en annan kvinna. De facto hade han gjort det redan några månader innan.

Min lilla värld rasade samman.

Året som gått efter att jag hittade de avslöjande sms:en har varit svårt på många sätt. Men tack vare goda vänner och terapi har jag kommit en bra bit på väg mot något nytt.

Sommaren 2014 krävdes en psykisk kraftansträngning då jag skulle ta mig från åsen där jag bodde då till Skeppsbroområdet. Jag tyckte att alla stirrade på mig, jag kände mig fet och ful. Där går hon den där som blev lämnad efter sexton års äktenskap.

Många sa då till mig att jag skulle hålla huvudet högt. Det var inte mitt fel att maken hittat en ny kärlek. Jag fick också rådet att festa loss, resa bort osv.
Men jag klarade inte av det, inte då för ett knappt år sedan.

Sedan dess har mycket hänt. Jag lever inte i ett nytt förhållande men både nya och gamla manliga bekantskaper har lärt mig förstå att jag är fin som jag är.

Jag är alltså ensam men känner mig inte längre övergiven som då. Jag trivs i mitt eget sällskap och för att kläcka ur mig en kliché – jag har lärt mig glädjas åt små vardagliga ting. Bara jag, och ingen annan än jag, kan se till att mitt liv blir just så som jag vill att det ska bli.

Om en dryg vecka reser jag till Amsterdam och om knappt tre månader till Norge där jag ska åka Hurtigruten, i grupp men ändå ensam.

Fredagen den första maj tänker jag gå till Saltbodan med några vänner. Är du också på väg dit så är du välkommen att komma fram till mig och skåla för mitt nya liv. Jag lovar ge dig en kram!

21 reaktioner på ”Snart årsdag

 1. Du ska se att det blir ÄNNU bättre när årshjulet har snurrat.
  Så mycket roligt du har framför dig, och det ska man ha! Din hollandsresa är jag lite avis på, möta den blommande våren där.
  Men jag har allt beställt resa också 😉 till hösten. Kreta.
  Ha en trevlig Valborg! Kram, Gerd ❤

 2. 1:a maj verkar vara en betydligt större grej i Finland än hos oss. Det är nog Valborgsmässafton, är brasor tänds lite varstans som är den stora grejen här – tror jag iaf, då jag själv inte är så engagerad = jag demonstrerar inte som man gjorde förr (och fortfarande gör) den 1:a maj – arbetarrörelsen du vet.

  Bra att du njuter av ditt liv nu, men en sak kan jag då inte förlåta dig – tidsinställda inlägg medan du är i Amsterdam. Live reportage är det som gäller om man är en äkta bloggare alltså, gärna dagligen. Förutsatt att man har wifi alltså. Spanien, dit vi åker ofta är kass på det. Amsterdam är väldigt bra på det;-)

  1. Arbetarrörelsens marscher är inte så vanliga hos oss heller mer, men jag minns dem från min barndom och ungdom.
   Brasor har vi inte på första maj eller Valborg, men däremot nog på midsommaren.
   Vi äter struvor, dricker mjöd, skålar i än det ena och än det andra, någon klär ut sig och så har vi våra studentmössor förstås.
   De tidsinställda inläggen under resan finns bara som backup om jag inte kommer åt att skriva direkt från resan, men jag antar att jag har wifi och att ni får liverapporter därifrån 🙂
   Ha en fin helg!

 3. Tiden rinner i väg oavsett vad som än händer. Tiden driver och läker oss. Stor kram till dig. Och ser framemot reportaget från Amsterdam..
  Ha en skön Valborg!

 4. Trevlig valborg! Här i innerstaden växer svamparna ur jorden, de dricker och sjunger och mår som ungdomar ska när studenten är på gång! Sitter själv och velar om jag ska till casinot eller inte. Det är ibland väldigt roligt men det har inte gått så bra sista gångerna. Därför tvekan!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.