Fokusera på det positiva

Har kommit på flera sätt att samtidigt som jag bearbetar saker som ännu gör ont efter skilsmässan, också kunna fokusera på de framsteg jag faktiskt gjort.

I morse hörde jag på radion två vackra sånger. ”First of may” med Weeping Willows och ”Always on my mind” i en svensk version.
För ett år sedan hade jag varit tvungen att stänga av radion för att jag inte klarade av att lyssna utan att det kändes som om någon slet hjärtat ur mitt bröst.
I dag kan jag lyssna på låtarna. Jag känner lite vemod, kan bli lite ledsen. Men jag bryter inte ihop.

Packning pågår.
Packning pågår.

I dag fokuserar jag dels på att packa, dels på mors dag. Tidigt i morgon bitti tar bussen läsarresans resenärer till flygfältet i Vanda och därifrån bär det av mot Nederländerna.

Och varje gång jag tänker på de krafter som motarbetar mig, som säger att jag inte har ett gott hjärta, att jag är rasist (härstammar från ett enda inlägg här på bloggen om chokladkyssar), att jag inte har riktiga vänner, att jag är jobbig som skriver och talar så mycket mina känslor och så vidare.
Varje gång säger jag till mig själv. De människor som rackar ner på mig har problem själva, de mår väldigt dåligt. Dessutom känner de här människorna inte mig. En del är nyinflyttade, andra är bara obestämda troll på nätet.

Mina riktiga vänner och en hel drös av bekanta känner mig på riktigt sedan femtio år tillbaka. Jag har bott hela livet i Lovisa, på några få år av undantag då jag bodde i Helsingfors och i Stockholm.
De som känner mig på riktigt vet vilka värderingar jag har i livet.
Mer än det behöver jag inte tänka på för att åter ha en positiv kurs i livet.

Så visst har jag gjort framsteg sedan första maj 2014?
Kramar till er alla fina vänner ❤

 

45 reaktioner på ”Fokusera på det positiva

 1. Som jag tidigare skrivit – vad andra tycker är deras problem. Man ska alltid sträva mot ljuset. Alltid. Om det stör andra får dom väl blunda.

  Jag är lite avis på dig som åker till Amsterdam – det låter härligt 😊

  1. Kommer lägligt den här resan nu, så att jag kan fokusera enbart på vistelsen där.
   Håller med om att man ska sträva mot ljuset och tänka kärlek. Ibland måste man ändå också få ventilera sådant som känns svårt, lyfta problemen på bordet, sätta ner foten och så – du vet 🙂

 2. Det här är ju din blogg och du får skriva precis vad du vill. Om så du vill kan du fylla din blogg med en och samma inlägg dag efter dag visa en och samma bild dag efter dag året runt och ändå har ingen att göra med det.
  De som tycker att du är gör tjatig har nog aldrig varit i din situation och vet inte hur jobbigt det är.
  Istället för att irritera sig kan de sluta läsa bloggen. Svårare är ju inte.
  Men tydligen mår de bra av att läsa saker de retar sig över. Och då är ju dina inlägg är extra välgörande för oss alla.
  Det finns människor som helt enkelt mår bara bra om de får klaga.
  Hoppas att ni får en underbar resa. (packa är det värsta jag vet.)
  Kram

  1. Ja, nu kan jag skratta lite åt det här. Tänk om min blogg funkar som terapi för dem som mår dåligt – att de får gnälla av sig och skriva nåt surt till mig här eller på FB. Då funkar ju allt som det ska 😀
   Gillar att packa då jag har gott om tid, men inte om tiden blir knapp.
   Kram och tack för dina kloka insikter!

   1. Jag är glad att kan ge lite tröst.
    Jag vet bara att när jag inte gillar nåt så läser eller lyssnar eller tittar inte det. Varför ska man spilla sin tid när livet kan erbjuda andra saker istället. De har inget annat. Du får de må bra genom att de kan kanalisera ut ilskan. Det är ju stort. 🙂

   2. Just det – om jag hittar nån blogg som gör mig ledsen och arg slutar jag definitivt läsa den.
    Svårare än så är det inte.
    Och jo, det är ju bra om jag får dem som mår dåligt att lätta på trycket och kanske må bättre 🙂 Ändå skulle jag nog rekommendera dem en proffsig terapeut.

   3. Kan tänka mig det, ja… privata är ju rätt dyra, men går man ofta kan man komma in i de kommunala rullorna och få det gratis, åtminstone här som jag bor.

 3. Människor har en förmåga att få utlopp för sitt eget dåliga mående genom att föra över det på andra…tragiskt.
  Men hur som helst….en resa är ju inte fel…hoppas du har det bra, själv förbereder jag mig mentalt på att återgå till mitt arbete imorgon….hujeda mej 😉

  Ha de gött 🙂

 4. Lägger du din dyrbara laptop i incheckningsväskan?
  Det vågar jag inte. Och det är ju därför min handväska väger en hel del. Jag lägger inte ens laddaren i bagaget. För om den kommer bort, ja, vad gör man då?

  1. Jag har inte bestämt mig än var laptoppen ska ligga, har förstås ett handbagage också – alla saker ligger ännu provisoriskt utspridda över halva rummet 🙂

 5. Gå nu och handla några orange underkläder och strumpor så du känner dig holländsk! Visst ja, ta med dig träskor också, Holland är väl känt för bla träskor?

  1. Har inga träskor – kanske borde köpa där borta? Och inte har jag underkläder i orange heller, åker iväg i morgon och hinner inte köpa här – men vem vet – kanske i Holland? 😉

   1. Hade jag åkt till Holland hade jag ökat på min Bucket List; tagit en röka (joint) på deras coffieshop eller vad det nu kallas:). Alltså, för listans skull! Du kan nog köpa dina träskor där nere, säkerligen färgglada!

   2. Jag röker inte annars heller men jag kan erkänna att då jag var i Holland för tjugo år sedan köpte jag och min dåvarande pojkvän nåt slags gräs (?) som gick att tugga.
    Det var helt vardag för dem att röka eller tugga sånt.
    Är liberal i mångt och mycket men tycker ändå vi har en ganska bra narkotikalag i Norden, jag saknar inte coffeeshopparna här, men tror nog det finns de som gör det 🙂

   3. Håller helt med, vi har bra lagstiftning och droger förstör bara liv och andras liv. Men en joint hade jag tagit, för listans skull:). Sen hade jag gått därifrån med ett leende…

   4. Jo, jag förstod att du menade så – och där är det ju lagligt 😀 Man får väl bara se till att man inte är hög ännu då man kommer hem.

 6. Håller med Antonia här ovan. Kändes lite konstigt för mig igår när jag var en av medlemmarna i Borgå Trädgårdsförening som bökade runt rosenbuskarna vid Borgå sjukhus. Där finns ett rosarium som grundades 1997 och sköts just av denna förening. Igår var det på dagen sex år sen jag lämnade detta sjukhus i tidig morgonstund som nybliven änka. Då såg jag inga rosenbuskar… Idag tänker jag mest på rosorna när jag besöker sjukhuset, även för undersökningar av min 60+-kropp…

 7. Visst är det så att de som trakasserar eller pratar skit om andra människor har stora personliga problem. En människa som mår bra i sig själv, har inget behov av att se fel hos andra.

  Önskar dig en jättefin resa! Var också glad över att du har förmåga att bearbeta dina problem och att du redan kan se glädje i ditt liv.

  1. Tack! Det gäller att hitta verktygen som hjälper en att fokusera på det rätta och att se över eller förbi det som arga, sura, missunnsamma människor skriver/säger.

 8. Fokusera på Mors dag? Är den tidigare i Finland än här i Sverige, för här är det inte dags förrän sista söndagen i maj. Hur som helst, ha en trevlig resa och hoppas att du får uppleva lite vårvärme och många vackra tulpanfält.
  Kram, Ingrid

 9. Lycka till med packning och resa! Ska bli spännande att se on du kommer hem med några träskor. Nu är det hög tid att jag också packar eftersom min resa startar kl 06 på tisdag.

 10. Mycket lustigt jo, att folk som inte alls känner en, tror sej veta ”allt” om ens tankar och värderingar. Riktiga spågummor och tankeläsare! – Ha det skönt i Amsterdam!

  1. Jag kom på det här en dag… att de som klankar på mig, de känner mig inte alls.
   Flera vänner som känt mig länge vet hur liberal jag är. Att kalla mig rasist är snudd på ärekränkning – men jag tänker inte sätta min energi på att gå åt de enstaka som vill mig illa. Peace and love instead ❤

 11. Jag fattar inte att folk fortfarande hakar upp sig på det där inlägget om chokladkyssarna………
  Men jag antar att vissa människor inte har några egna liv och därför ägnar all sin tid åt negativitet…
  Försök att strunta i dom!
  Och lägg nu all din energi på resan- som jag inte är ett dugg avis på!!! 😉
  Det kommer att bli härliga dagar och du kommer att få massor av energi och kraft!
  kram

  1. Jaaaa! Jag hoppas också få energi från resan, behöver nya intryck!
   Så sant det där om att det är dumt att sätta sig energi på negativa saker…
   Kraaaam ❤

   1. Det verkar som du får massor med nya och roliga intryck! kUL!!

   2. Ja, jag FÖRSÖKER åtminstone, men ibland trillar jag väl dit igen och blir ledsen av olika orsaker… men det är ju det man kallar livet.

 12. Tycker du ska fokusera på resan till underbara Holland nu och totalt strunta i vad andra tycker och tänker! Hoppas du bloggar från tulpanlandet!

  1. Jodå, jag vill blogga därifrån och hoppas wifin funkar! Vi har rätt mycket fritid också, speciellt om kvällarna så då ska jag försöka få ut bilder!

 13. Följde din länk och fastnade en bra stund där 🙂

  Det är härligt att läsa om hur din ”resa” går åt rätt håll. Det verkar hänt mycket på bara ett år …
  Men det är lite upprörande att läsa om de påhopp du fått. Du tar det bra däremot, och tänker förnuftigt.
  Jag har bara lite svårt att förstå det där. Hur man kan reagera så häftigt på en annan människas åsikter i ett blogginlägg. Jag behöver inte hålla med i allt jag läser, men jag vet inte vad som skulle till för att jag skulle börja ge skribenten nedvärderande namn och ösa anklagelser ur mig. Inte ens när jag mår dåligt gör jag så????
  Möjligen att jag inte skulle vara lika stark som du om det var jag som fick ”skit”. Antingen skulle jag bli ledsen, eller jättearg. Och då skulle jag kanske svara något obetänkt … privat …
  Svårt …

  Men till något helt annat … Firar ni Mors Dag idag? Här är det inte förrän sista söndagen i maj?

  Kramis

  1. Ja, vi firar mors dag andra söndagen i maj i Finland, så det är i dag – med strålande sol, så skönt för alla som vill fira ute 🙂
   Angående påhoppen, klart jag blir ledsen och jag grät en skvätt. Sedan försökte jag tänka om, den som har behov av att säga hur dålig jag är mår själv skit, och det är ju verkligen inte roligt.
   Jag har gått i terapi och det är nåt jag rekommenderar alla som mår dåligt.
   Kramar till dig Lollo!

  1. Tack snälla du! Och hoppas du förstår min avsikt med inlägget om N-ordet inte var att såra nån.
   Tyckte det blev ofattbart mycket rabalder kring det hela…

 14. Hej, ljuvligt skrivet! Ärligt och från hjärtat. Du har ett gott hjärta. ❤ Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.