Jubileumsskumpa

Jari Sillanpääs jubileumsflaskor.
Jari Sillanpääs jubileumsflaskor.

Det här är åter ett av de inlägg där jag måste väga orden på guldvåg.
Alkohollagen är ju oerhört strikt i det här landet… det fick jag verkligen erfara innan jag ens hade de här flaskorna i min hand.

Jag hörde om artisten Jari Sillanpääs jubileumsdryck på Radio Nova. Han fyller 50 år i år och fick då en dröm uppfylld. Små 0,2 liters flaskor med mousserat vin i hans namn.
Jättekul, tyckte jag. En sådan vill jag förstås ha!
Inte för att jag varit en hängiven Sillanpää-supporter genom åren. Nej, jag har upptäckt honom på allvar först det senaste åren. Han som en gång blev Finlands Tangokung har ändrat stil, och bland annat den här låten tycker jag mycket om.

Glad i hågen stegade jag till Alko (Sveriges Systembolaget) och frågade om Jari Sillanpää-flaskorna redan fanns till salu. Nej, men de gick att beställa. Dock endast lådvis.
En låda innehåller 24 flaskor och jag förstod att jag kan köpa den tillsammans med andra som vill ha en, två eller flera buteljer ur lådan.

Så jag berättade på Facebook att jag hade beställt lådan och bad intresserade ta kontakt. Sedan dröjde det inte länge innan man från Alko ringde mig och sa att några personer hade varit där och klagat över min text på FB. De undrade sedan när fick man göra reklam om alkohol så som jag gjorde / ”sälja” sprit på det sättet…?!

Okay. Jag medger, jag gjorde säkert fel på många sätt och de som klagade hade rätt och fram för allt gjorde chefen på Alko allt helt rätt.

Min låda anlände fort och betjäningen jag fick i affären var mycket vänlig.
Jag tog mina tretton flaskor från lådan och lämnade kvar elva som mina vänner beställt. Nu finns där en lista med deras namn på lådan som har mitt namn och allt går rätt till – enligt vår strikta lag.

Nu undrar jag förstås om någon kommer att anmäla mig för det här inlägget också. Vad tror ni? Har jag gjort något fel också nu, finns här ord och meningar som borde strykas?
Själv ANTAR jag att jag inte gör något fel eftersom jag har betalat alkoholskatten och inte ”langar” vidare flaskorna till andra…

Här görs reklam för flaskorna på Sillanpääs FB-sajt.
Här skriver en av de finska kvällstidningarna om jubileumsdrycken.
Så om de får berätta om flaskorna borde väl jag också få?

14 reaktioner på ”Jubileumsskumpa

    1. Tack – du vet att jag kämpar. De här konstiga sakerna, som jag ibland upplever som förföljelse, har ju inte pågått hela mitt liv, det är ett ganska nytt fenomen.
      Finns också svart på vitt bland mina FB-meddelanden skrivet att jag ska veta att jag är under lupp, att allt jag säger och gör granskas. Det finns så kallade lakejer överallt… *stön* Varför skaffar inte folk sig egna liv?

  1. Att vissa människor orkar hålla på, det är för mig helt obegripligt! Kan bara gissa på avundsjuka eller att vissa personer helt enkelt är elaka! Hoppas du får njuta av den fina drycken:)

    1. Det hoppas jag också att jag får njuta av drycken utan påhopp 🙂
      Du har säkert rätt, avundsjuka och i viss mån elakhet torde ligga bakom. Jag skulle aldrig kunna tänka mig göra nåt likadant…
      Kram! Önskar dig en fin väntan på midsommaren!

  2. Fy f******n säger jag bara.
    Det enda felet du gör/gjort är vara med i Facebook överhuvudtaget. Har sagt det förut – tyvärr ber du om att få sådana idioter att kommentera vad du gör. Tyvärr är FB ganska så känd för det…

    1. Man får nog skit på alla möjliga andra forum också – diskussionssajter, bloggar osv. Så de som säger ont där eller går till Alko och gnäller är ju de som själva har största problemen 🙂

  3. Sant va? Att nån gått till Alko o klagat! Har folk inte annat att göra? På fb är det alltid samma personer som gnäller, vad som än diskutteras. Det är bäst att bara scrolla förbi dem. Tummen upp för oss, som är positiva! : ))))

  4. Milliontals barn svälter, krig och övesvämningar i världen hur f*n orkar folk engagera sig i 4 liter skumpa och till och med anmäla…..????? Hoppas dom smakar riktigt gott Carita, glad midsommar till dig.

    Kia

  5. Håhåjaaa, folk är som vanligt inte kloka. Om barn eller åldringar eller människor över lag far illa reagerar ingen. Smart tänkt av dig att dela lådan med vänner. Hoppas skumpan är/var jättegod.

    1. Ja, du sätter minsann ord på många av mina känslor. När barn eller äldre far illa är det ingen eller få som vågar anmäla…
      Tack för ditt stöd, du skulle vara värd en flaska 🙂 Skumpan ÄR god!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.