Damen från staden…

… åkte ut på landet. Hon hade inte tänkt sig att hon i sina fina skor skulle behöva trippa längs en åker, ned för en lerig vall för att komma till den vidunderligt vackert belägna forsen i en å.
Men det gick!

Finns en barnsång med orden " Traktor Alban kör och plogen plöjer djupa spår, där som sädesfälten böjer sig för vinden". Men någon traktor såg jag inte.
Finns en barnsång med orden ” Traktor Alban kör och plogen plöjer djupa spår, där som sädesfälten böjer sig för vinden”. Men någon traktor såg jag inte.
Det var lönt lite möda att traska längs en åker i högt gräs och böja ser under en massa trädgrenar för att slutligen nå denna plats.
Det var lönt lite möda att traska längs en åker i högt gräs och böja ser under en massa trädgrenar för att slutligen nå denna plats.
Här mynnar forsen ut.
Här mynnar forsen ut.
Synd att jag inte hade mobilkameran med här för då hade ni fått höra forsens brus.
Synd att jag inte hade mobilkameran med här för då hade ni fått höra forsens brus.
Och vad gjorde jag här? Jo, gick i Amos Andersons fotspår i Hindersby i Lappträsk. Kommer artikel senare.
Och vad gjorde jag här? Jo, gick i tidningsmannens och konstmecenaten Amos Andersons fotspår i Hindersby i Lappträsk. Kommer artikel senare.

Men nu må ni tro att det kliar lite överallt. Jag inbillar mig nämligen att en massa kryp följt med mig hem. Fästingar och älgflugor till exempel. Men dom sistnämnda lär det inte vimla av än.
Nej men usch, tänk om skogens enda älgfluga hittade mig ändå…

32 reaktioner på ”Damen från staden…

 1. så mysigt det ser ut! Min första tanke var att ”härligt ställe att sola sig och kanske picknicka lite på”, tänkte inte på det där med mygg och älgflugor… 😛 Annars så tänker jag alltid den där sångtexten som ”Traktor Alban kör åt skogen, plöjer djupa spår…”, för så tyckte jag han sjöng då jag var liten 😀

 2. Vilken vacker natur du har besökt. Det var värt att ha finskorna på. Och den första bilden är så inbjudande att hoppa in i.
  Men jag förstår känslan hur det kryper överallt de där lömska icke önskade småäckliga mähä. 🐜🐜🐜

  1. Klipporna är fina men hade inte velat hoppa i… vattnet är otroligt strömt, det är en å… ingen behaglig botten, tror jag.
   Ordet finskor (fina skor) kan uttalas på två sätt. Finskor (med å) kvinnor från Finland 😀

   1. Och snart behöver du inte ens fokusera. Kommer gå per automatik. Man får inte gräva ner sig i skyttegrav och vara defensiv för då blir livet bara surt.
    Du valde rätt väg, även om det retar en hel del. Antagligen för att de är spårvagn själva och kan inte se andra fixa det.
    Kram!

   2. Sorgeprocessen är kanske inte över som helhet, men en bra bit på väg har jag kommit och med vänners hjälp tar jag mig vidare. Någon dag är jag kär igen hoppas jag – men har ingen brådska, livet bär och är gott som det är.
    Kram!

 3. Damen från ”staden” – Lovisa tackar och bugar för den komplimangen;-)

  Vackert är det absolut där, men klädseln var väl kanske inte den mest lämpade. Känner igen det där.
  Kolla att du inte fått några fästingar bara!

 4. Enormt vackra bilder och mysig barndomssång. Tror gnm dig att ni i Finland har kvar lite av den där ursprungliga lantortsmiljön, som på bild stimulerar gamla bortglömda visor.
  Kram

  1. Kan mycket väl hända att det är som du säger – att mycket ursprungligt finns kvar. Antagligen finns det nog på många håll i Sverige också.
   Den där Traktor Alban-låten dök helt osökt upp 🙂
   Kram!

  1. Vår, sommar och höst är åtminstone fina på landet. En snörik vinter kanske också men då skulle jag tycka det var lite ödsligt och mörkt, tror jag. Men å andra sidan, med brasa och levande ljus blir det ju alltid mysigt 🙂

   1. Du får skaffa en keps och montera fast en kamera på den när du är ute på uppdrag!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.