Jag njuter av att städa

… och det säger jag med handen på hjärtat. Min första tanke i dag när jag vaknade var ”Jippii, äntligen tid att städa!”
Jag vet, det kan låta falskt, groteskt, kanske rentav som en sjuk tanke 🙂
Och jag har funderat på det här. Varför älskar jag nu att städa när det ibland kändes som pest då jag var gift?

Jag har kommit fram till åtminstone en slutsats.
Nu är det bara jag ensam som grisar i hushållet. Det som är stökigt har jag förorsakat själv. Jag vet också precis hur jag vill ha det, när jag tycker det är tillräckligt städigt.
Och så har jag väldigt få prylar. Vilket gör städningen ganska lätt.

Veckostädning innebär att jag flyttar lite på möblerna också. Och på Daniel. Som inte brukar delta i projektet - han är bra på annat i stället :-)
Veckostädning innebär att jag flyttar lite på möblerna också. Och på Daniel. Som inte brukar delta i projektet – han är bra på annat i stället 🙂

I några av mina tidigare förhållanden uppstod ofta meningsskiljaktigheter under städningen. Det kunde handla om allt från hur ofta man skulle göra det till hur noga den skulle genomföras.

Ska få två väninnor på besök i dag. Men jag städar inte bara därför. Jag torkar, dammsuger och fejar minst en gång per vecka ändå.

Kanske jag trots allt ÄR lite knäpp i huvet 😀 … för jag kan knappt vänta på att jag ska få fortsätta städa i morgon – i arbetsrummet! Det utgör ett lite större projekt av allehanda sortering.

Rågbitar med mjölkchoklad.
Rågbitar med mjölkchoklad.

Från det ena till det andra. Hittade den här nyheten i K-affären i går. Kan verka som en konstig kombination. Rågnachos med mjölkchoklad! Men de var försvinnande goda… köpte två påsar till i dag 😀

26 reaktioner på ”Jag njuter av att städa

 1. Visst är det mycket roligare att städa när man är ensam. Som du, avskydde jag att städa när jag bodde med ex:et … han kom alltid på den briljanta idén att ”städa tillsamman”, vilket alltid slutade med att jag gjorde allt. 😛
  Och jag kan se det att Daniel står och vakar över dig där i dörröppningen. 😀

 2. Jag hade också lust att städa i fredags då jag lade in en städgumma på FB o skrev Äntligen fredag! Det försvann sedan för jag gick istället ut m ed stavarna. Nu har jag handlat och ätit lunch. Borde städa men solen skiner. Det blir en dag i morgon också. Har också litet prylar och möbler, så det går fort. Trevlig helg! skram

  1. Visst finns det dagar då jag inte orkar städa. Då låter jag allt vara. Men oftast tycker jag det är kul att pyssla och feja. Ska ändå vara så att jag har gott om tid att göra det, då känns det avkopplande.
   Söndagskram!

 3. Du är absolut inte knäpp! Även om min favoritsysselsättning absolut inte är att städa. Däremot tycker jag om att ha städat runt mej och det går ju liksom inte ihop!!! Tvingar mej därför till att städa, men vill inte använda dammsugare, sopar och vaskar golven. Just nu skulle en städ behövas, men jag tror jag skjuter på det en dag eller kanske flera….
  Ha en trevlig väninnedag!!! Sånt gillar jag!

  1. Tack! Vi fick en trevlig pratstund och lite mousserat i glasen innan vi styrde iväg mot det gemensamma intresset – innebandyn 🙂
   Angående städning – det är skönt att i det stora hela veta var alla saker finns – när man inte har så många prylar.

   1. Jag har kanske aldrig tänkt som terapeutisk syssla, men så länge jag inte har råd att betala nån för det ( och troligen aldrig kommer jag ha en sån överflöd av pengar) så får jag städa upp efter mina framfart.
    Att laga mat skulle jag kunna leja ut med. Tvätten också. Ja, och vad finns det kvar då. Att få göra mina olika hobbies utan att ständigt tappa tråden.
    Tänker på när man hade tjänstefolk. Idag är ju inte hållbart naturligtvis, men jag skulle inte ha nåt emot en sån konstellation.
    Sen vad jag inte kan förstå att om man var och är nu så ofantligt rik varför man inte kan ge en ordentligt lön.

   2. Jag har inte numera heller råd att ha städföretag mer än två gånger i året. Och då anlitar jag dem för att få mina trägolv rengjorda på rätt sätt.
    Men jag säger som du, om jag hade lite extra pengar skulle jag gärna sysselsätta städare m.fl. och verkligen betala rätt lön.
    Söndagskram!

 4. Man kan fråga sig vem man städar för? Sig själv eller andra? Det hjälper till att sätta nivån. I alla fall när man inte kommer dit som man trodde!

  1. Jag städar mest för mig själv. Men klart att då jag ska ha gäster så vill jag inte att det ska vara dammigt på golvet, eller att det annars ska se stökigt ut – så där som det kan göra till vardags då jag är ensam, tidningar och kläder här och där 🙂

 5. ..jaa-a,vet nog inte om du har alla mumin i dalen men,bra att du gillar att städa.Känner bra igen detfär med olika åsikter om hur rent egentligen är det tillräckliga..men här städas också en gång i veckan och nu och då riktigt ordentligt.
  Hmmm nu blev jag intresserad av chipsen,för kombinationen är väldans underlig.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.