Attityden är avgörande

Ett klipp ur en veckotidning.
Ett klipp ur en veckotidning.

Läste en artikel om Happy Heart-metoden i dag.
Äh, sådant där bullshit och humbug, hör jag någon säga.
Må så vara, men om det funkar på mig och är gratis så mår väl ingen skeptiker dåligt av det?

Sanna Ehdin har skrivit boken ”Nya Sluta kämpa – börja leva”. Jag har inte läst den och tror inte jag kommer att göra det heller.
Jag vet att det här funkar ändå. Det vi tror på blir vår verklighet. Vi kan välja vilken inställning vi har till livet.

Sanna säger också i intervjun i tidningen Året Rund att hon är trött på konsumtionssamhället. Hon har gett bort 2/3 av sina ägodelar och har inget fast boende. Jag håller också på att sortera bort saker som bara tar energi.

Jag har sagt upp mig – trots att frilanstillvaron är allt annat än säker. Jag har följt mitt hjärtas röst.

Det här betyder inte att livet är enkelt eller att alla val är lätta att göra. Jag tvivlar också, har dåligt självförtroende, längtar efter någon som vill hålla min hand, ge mig en kram. Undrar om riktig kärlek finns. Det där förhållandet som är fyllt av äkta kommunikation, mycket skratt och humor, men som också tillåter sorgligare nyanser och helande gråt.

Jag har bestämt mig för att vägen dit, mot svaren jag väntar på, blir spännande och bra om jag så vill. Min attityd är avgörande.

13 reaktioner på ”Attityden är avgörande

 1. Tanken har stor kraft. Det ska man inte vifta bort lättvindigt. Men förutom tanken så finns ju andra faktorer också. Annars allt skulle bara vara en rosa dröm och du skulle inte heller vara ensam.
  Men att gräva ner sig och tänka negativt och bara tycka synd om sig själv gör plågan och smärtan bara värre.
  Då ja för att tänka positivt. Eller försöka göra det. 😍😍😍

  1. Jag har börjat förstå vad jag är värd och jag försöker våga vara den jag är – att spela roller är svårt, och om någon förälskar sig i min ”rollvarelse” är det ju inte mig han vill ha 🙂

   1. Det tror jag också på – men lätt är det inte det här livet – en berg-och-dal-bana… ibland hisnande kul, ibland blir man nästan illamående 🙂

  1. Mitt mod och min öppenhet och det att jag är rak och vill bli älskad sådan som jag är skrämmer nog bort många, men då brukar jag tänka – jag vill inte ha nån feg lurk 🙂

 2. Ja, nu blir jag kärringen mot strömmen igen. Är jäkligt trött på coacher, positivt tänkande, du blir vad du tänker osv….
  Nej, jag har sagt det innan- kalla mig SURPELLE- har ingen lust att tänka positivt och att man kan visualisera och tänka sig både det ena och andra..ju mer jag skriver desto mer inser jag att jag nog får göra ett inlägg om detta!
  Men även om man är en SURPELLE- eller rättare sagt en SURPELLA- så kan man ju ha glimten i ögat!
  krampådig

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.