Hoppas jag lever länge än…

… eftersom vaccinet mot pneumokocker lär hålla livet ut.
Det kostade lite över 88 euro, så ni förstår – det skulle kännas bortkastat att dö dagen efter vaccineringen. Men mitt livsöde kan jag lyckligtvis inte bestämma över, så det blir som det blir – även med den saken!

Tänkte ta vaccinet nästa vecka.
Tänkte ta vaccinet nästa vecka.

Och så ett par bilder till från Lovisa.
Jag skriver ju ofta om Almska Gården och utställningar jag besöker där. Så här ser byggnaden ut i vinterskrud. Det är inte många år sedan huset var en verklig rivningskåk, men i dag är det är fint kulturcentrum.

Almska Gården ligger invid finska skolcentret.
Almska Gården ligger invid finska skolcentret.

Efter mina två arbetsuppdrag i dag besökte jag bokhandeln som utvidgat. En del av den stora bokhörnan ser så här hemtrevlig ut.

Hemtrevlig som ett hem!
Hemtrevlig som ett hem!

29 reaktioner på ”Hoppas jag lever länge än…

 1. Men någon gång skall vi ju dö. Pengarna hade du ju inte märkt något av ändå. Du hade ju blivit ekonomiskt oberoende, så att säga.
  har börjat blogga igen.
  kramisar

 2. Du kan trösta dig med att, om du skulle dö imorgon, är du den enda, som inte vet att du dog.
  Svante

 3. Det kostar att vaccinera sig, men det kan det vara värt 😀 ett gott försök att förlänga livet.
  Vackra vyer du visar upp. Den där bokhörnan var inte dum, väldigt mysig.
  Kram!

  1. Tack för att stödet för vaccinet – för jag funderade ju nog ett tag… 88 euro!
   Men tänkte sedan att om det förlänger mitt liv, som du säger, så är det inte en så stor summa på sikt ändå.
   Kramar!

 4. 88 Euro för vaccin? Jag svimmar nästan.Men är det skillnaden mellan att vara frisk eller sjuk så är det nog värt det.
  Lilla Lovisa ser ut att vara en riktigt fin stad.

 5. Nu fick jag faktiskt googla pneumokocker! Visste inte ens att man kunde vaccinera sig på dessa sjukdomar. Tack för infon!

  Biblioteket är otroligt mysigt och inbjudande att slå sig ner där i soffan. Annorlunda inredning för ett bibliotek som jag gillar skarpt.

  1. Kul att du gillade vår bokhandel! Den ser ut som ett bibliotek faktiskt, inbjudande!
   Jag vet inte hur länge pneumokockvaccinet erbjudits, eller är det nåt man kommit på nu – för jag fick inbjudan att köpa det för första gången nu som 54 år gammal.
   Då man är över 50 år ökar risken för följdsjukdomar efter influensa, t.ex. lunginflammation och blodförgiftning…

 6. Vilket mysigt bibliotek. Där skulle jag trivas som fisken i vattnet. Hoppas att vaccinet håller dig frisk livet ut. De lovar ganska mycket om det ska hålla i flera decennier.

  1. Mycket märkligt – din kommentar hade åkt i skräp-posten! Fiskade upp den därifrån.
   Ja, jag hoppas verkligen vaccinet ska hjälpa till så att jag slipper de värsta förkylningarna och framförallt, följdsjukdomar.

 7. Vilken fin bokhandel! Det var värst vad dyrt vaccinet var. Jag tillhör ju en riskgrupp och då blir det väldigt billigt. Tidigare fick jag en influensa varje år som slutade med lunginflammation mm och inläggning på sjukhus. Sedan jag började med influensavaccin och tog den mot lunginflammation har jag sluppit sånt. Det diskuteras ju ofta om sådant men jag är så tacksam över att det finns.

  1. Influensavaccinet får jag gratis då jag hör till den så kallade riskgruppen (ofta insjuknat i luftrörssjukdomar bl.a.).
   Men vaccinet mot följdsjukdomarna kostar. Låter ändå bra om det ger mig skydd för resten av livet.
   Jag är också tacksam över att vaccinen finns, men alla tycker inte lika.

 8. Oh, dessa mysiga bokhandlar. Vår blev helt själlös när den köptes upp av en kedja och flyttade till nya lokaler i en galleria. Var och tog influensavaccin i går för första gången, förra hösten var jag sjuk hela tiden. Men ruskigt vad dyrt för ditt vaccin!

  1. Det krävs kanske en privatföretagare för att det ska kunna bli personlig inredning.
   Ett vaccin är gratis, men det extra jag tar är rätt dyrt – dock ska det ge skydd för resten av livet.

 9. Pneumoni..lunginflammation orsakat av t ex bakterier i nedre luftvägarna..vanlig orsak till att äldre dör. Man bryter lårbenet, läggs in, får bakterier och pang så ligger du i backen. Äldre och multisjuka har nedsatt immunförsvar, liksom småbarn, så de är i riskzonen. I övrigt funkar antibiotika..än så länge. I Sverige erbjuds, har jag för mig, vaccination till de äldre.

  1. Det här extra vaccinet marknadsförs åt alla över 50 hos oss har jag förstått. Själv brukar jag ofta få seg influensa som sätter sig i luftrören. Är orolig för följdsjukdomarna som man kanske inte upptäcker innan det är för sent? Så jag tar vaccinet 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.