Statistiknörden…

… hade en del som hon undrade över. Som vanligt vände hon sig, i avsaknad av statistik- och dataintresserade inneboende, till Herr Google.
Där fick hon förklaringar angående skillnaderna mellan unika besökare och sidvisningar m.m.
Mera ingående om det HÄR.
Och lite kortare HÄR.

Sedan den 12 juli 2011 har jag haft 849.292 sidvisningar.
Sedan den 12 juli 2011 har jag haft 849.292 sidvisningar från 112 olika länder.

Jag började fundera på det här då WordPress säger att jag i snitt har drygt 10.000 besökare per månad. Ser jag på FlagCounters statistik har jag 10.000 på två veckor. Men sidvisningar kan innebära sig att någon klickar sig runt, läser flera inlägg och kommenterar.
Hur man räknar unika besökare och besökare är sedan en liten vetenskap för sig, och väldigt intressant.

För mig är alla ni som läser och kommenterar välkomna besökare hos mig, och unika personligheter 🙂

Som mest hade jag en gång över 3000 visningar på en dag. I medeltal har jag cirka 350 per dag.
Som mest hade jag en gång över 3000 visningar på en dag. I medeltal har jag cirka 350 per dag.

29 reaktioner på ”Statistiknörden…

  1. Nå, men det är väl lite hur man tar det.
   Jag gillar att ha mycket besök och få kommentarer. Svarar på alla och besöker så ofta jag hinner mina vänners bloggar, så en viss tid går åt till det – men jag tycker bara det är kul! Annars skulle jag inte hålla på 🙂

 1. Grattis till din fina statistik! Vi vill alla att det vi skrivet ska bli gillat och läst. Allra bäst är att få kommentarer tycker jag.
  Lycka till i fortsättningen! Jag kommer fortsätta att följa dig.

 2. Det var riktigt intressant läsning! Inte bara ditt inlägg utan de länkade sajterna också. Har ofta undrat vad en unik besökare är. Nu har det klarnat en hel del. Tittar mycket sällan på min statistisk, men nu blev jag riktigt sugen faktiskt att kolla.

  1. Ja, och med hjälp av en betald version av FlagCounter får man tillgång till massor av statistik om besökarna. Från vilka länder de är förstås, men också regioner och län, vilken browser de använder m.m.

  1. Jag har FlagCounter, kanske du också har fastän jag inte ser den på din startsida? Jag tror det finns en gratisversion av den, och en som man betalar lite för varje år, vilket jag gör.

  1. Den landade nog rätt, men jag har kommentarsgranskning på så du ser det först nu i dag den 1 december.
   Tack för gratulationerna – din blogg är också läst, du får många kommentarer och har fina bilder – så jag hoppas du orkar fortsätta!

  1. Tack – visst känns det bra att många läser – alla kommenterar ju inte på långt och när. Kanske lika bra så, att få 300 kommentarer per dag skulle vara kul men jag skulle knappast hinna svara på alla…
   Ha det gott du med och jag hoppas många hittar till din blogg också, för du har mycket läckra foton där!

  1. Vet inte hur länge du hållit på? Jag har skrivit över sju år och de senaste fyra varit aktiv så att jag också besökt andras bloggar och kommenterat där.
   När man lär sig känna människor får man ju trogna följare och blir en sådan själv.
   Men allt ska ju kännas kul, både att skriva och att läsa och kommentera. Så det beror på vad man vill med sin blogg 🙂
   Jag gillar din!

 3. Grattis till din fina statistik! Det är många som läser din trevliga blogg. Jag har i dag 5 besökare men drygt 90 visningar. Tendensen är sjunkande, snyft.

  1. Om du vill kan jag sätta med dig i min bloggroll! Du har så fina foton, och då kan du få besök från Finland.
   Jag vet att många läser min blogg av intresse, andra av nyfikenhet – som sagt, har inte 300 kommentarer per dag 🙂

   1. Det får du gärna göra! Jag har ju mina rötter där. Hu, för 300 kommentarer, det skulle man ju inte klara av. Men du har ju en väldigt trevlig blogg och är dessutom journalist och känd, så självklart ska du ha många besök.

   2. Tack tack! Jag själv har inget sådant på min sida, ville hålla sidan så ren som möjligt för fotona.

   3. Ja, det förstår jag – jag kräver ingen gentjänst 🙂 Hoppas du får nya besökare, kanske inte i hundratal med några då och då! Kan länka till något av dina inlägg i framtiden också – tycker det är så här man kan hjälpa varann att få nya besökare, nya vänner och likasinnade här!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.