Magnifika Malmgårds marknad

130 försäljare och tusentals besökare. Missade du marknaden i Malmgård i Pernå hinner du dit ännu i morgon söndag mellan klockan 10 och 16. Det som inte finns här i hantverks- och delikatessväg klarar man sig gott utan 🙂

Lite för att visa åt bloggvännen BP i Sverige, det FINNS människor i södra Finland :-D
Lite för att visa åt bloggvännen BP i Sverige, det FINNS människor i södra Finland 😀
Inne i stallet var det sådan trängsel att jag var tvungen att vänta för att folk inte skulle stå framför kameralinsen och skymma sikten.
Inne i stallet var det sådan trängsel att jag var tvungen att vänta för att folk inte skulle stå framför kameralinsen och skymma sikten.
Traditionella dörrkransar som jag gillar mest, men jag köpte ingen eftersom den jag har fortfarande är hel och fin.
Traditionella dörrkransar gillar jag bäst…
Alternativa dörrkransar fanns också till salu.
… men alternativa sådana fanns också till salu.
Susanne Wahlroos från Liljendal har virkat de här snöflingorna som till exempel kan pryda fönstren.
Susanne Wahlroos från Liljendal har virkat de här snöflingorna som till exempel kan pryda fönstren.
Små söta tovade tomtar fanns vid Chrisses, Tinas och Camillas bord.
Små söta tovade tomtar fanns vid Chrisses, Tinas och Camillas bord.
Ekologisk disktrasa och ett juligt ljus.
Ekologisk disktrasa och ett juligt ljus.

Ja, och vad köpte jag? Två bröd, ett jästbröd och en skärgårdslimpa. En ekologisk disktrasa som kan tvättas i maskin och då den är slutsliten kan den sättas i komposten. Ett juligt ljus och lite julgodis slank ner i köpkassen och fingervantarna på bilden.
Allt det jag köper ska användas i vardagen eller också ätas, alternativt brännas upp 🙂

malmgard_fingervantar

20 reaktioner på ”Magnifika Malmgårds marknad

 1. Så mycket folk ni har i Finland. 😉 jag gillade den vita kransen, virkade stjärnorna ( att jag inte kom på det själv som virkar en hel del) det var nåt mer men nu glömde det då om jag går ur kommentators fältet för att kolla bilderna igen då försvinner ju all text. Men du har haft en fin dag medan jag har en märklig yrsel som stör mig när jag äntligen är ledig. Nåväl….överlever jag det med. Och snön faller. Blaskesnö och det kunde vi vara utan.
  Kram!

  1. Usch med yrseln! Hoppas du blir bra snart! Vissa förkylningsvirus kan ju sätta sig på balanssinnet.
   Det finns så mycket att ta bilder av på marknaderna – svårt att välja 😀

   1. Det går nog över. Förr eller senare. 😎
    Jag är besinningslös när jag fotar. Tar nästan det mesta för säkerhets skull. 😂

 2. Fingervantarna är något, som jag skulle behöva, mina börjar bli i slitnaste laget, så inte får du bränna upp dem.
  Svante

   1. Jag misstänkte det, men kunde inte hålla mig, då fingervantar brinner rätt bra, om man olyckas.
    Svante

 3. Fina vantar du köpte. Kransarna var ju minst sagt ovanliga. Den vita valnötskransen tyckte jag var jätteläcker. Hade funderingar på att besöka en julmarknad i dag men det kändes lite för kallt. Det kanske blir ett Ikeabesök under helgen istället 🙂

 4. Malmgård, söndag för mig. Vet vad jag ska köpa. Så blir det säkert också något som jag inte ens visste att finns 😊!

 5. Tack Carita! Nu vet jag iaf var alla håller hus när de inte syns på dina vanliga bilder:-)))))))
  Otroligt fina foton du tagit där!

 6. Vantarna var väldigt fina och sedan gillade jag de virkade snöflingorna. Det är en bra idé. Hoppas jag minns dem nästa år. Vem kunde ana att du köpte ett fint ljus 😉

 7. OH,så fint det var igen detta år,synd så blev det ingen malmgård för mej,satsade på strömfors när jag hade möjligt med det denna gång och saltbodan såklart,några julhem kom också med under samma veckoslut.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.