Symbolisk sång – gott nytt år – och tack!

I går råkade jag snubbla in mitt i filmen Mamma Mia, där Abbas alla fina låtar vävts in på ett fantastiskt sätt. Vi brukade ofta titta på den här filmen förr, man tröttnade ju aldrig 🙂

Ännu för ett par år sedan klarade jag inte av att se på den utan att bli ledsen. Men tiden läker nästan alla sår och nu var det med njutning och nöje jag såg den del av filmen jag hann se.

Orden i den här sången kändes ju i samband med skilsmässan som skrivna direkt för mig. Är inte det något som är karaktäristiskt för en hit?
En väninna bjöd mig på Mamma Mia-teatern i Helsingfors samma höst som jag skilde mig. När den här sången framfördes gav hon mig en vänlig beröring.
Det är sådana här händelser jag aldrig glömmer. Alla tröstande ord, kramar, små gåvor, kort som kom med posten, blommor, sms, bloggkommentarer …

Nu när stormen för länge sedan lagt sig vill jag säga att jag kommer ihåg er alla, allt de ni vänner gjorde för mig då.
Och jag har lärt mig mycket på vägen hit. Bland annat att det många gånger räcker med att bara finnas till, att lyssna och att ge en kram då någon annan har det svårt.

Jag går in i 2017 med stor tillförsikt om att livet kan bli det jag gör det till. En del dagar kommer att vara tunga och jag undrar vad det är för mening med allt. Men jag försöker alltid tänka, att klarade jag smällen jag fick våren 2014 klarar jag vad som helst. Och om någon vän faller, vill jag vara där för att lyfta upp honom eller henne.

Tack alla – vi kämpar vidare – och ett riktigt Gott Nytt År 2017 ❤

22 reaktioner på ”Symbolisk sång – gott nytt år – och tack!

 1. Försök nummer två, nätverket stallade precis när jag skulle skicka inlägget… Gott nytt år, vännen… Låten The Winner Takes It All är ett resultat av skillsmässor. Orden kom till när paret Ulvaeus-Fältskog gick skilda vägar. Så inte att undra på att du tycker låten är skriver för dig. Många fina hits har kommit till av personliga tragedier. Phil Collins skrev sina bästa efter skillsmässan, George Michael när han separerade, Eric Clapton när sonen dog osv. Låten Show Me The Meening Of Being Lonely dedikerades till Denniz Pop när han förlorade kampen mot cancer. Fina texter är artistens sätt att bearbeta sorgen. Men för att återgå till ämnet Mamma Mia så är filmen guld värd. Fina prestationer av en cast som inte precis är kända för sin sångröst. Amanda är väl den av dem som sjungit mest. Lyfter på hatten till både skådisar och coachar, en lyckad insats.

  1. Nu kom din kommentar fram utan att åka i spamkorgen 🙂
   Håller med dig i allt du säger. Fina artister och ett sätt att bearbeta olika tragedier, sorger, förluster.
   Och gott nytt år, min vän!

 2. Jag gillar ABBA…men filmen berörde mig inte alls. Förstår typ ingenting… men smaken är ju olika. Upplevde den smått hysteriskt.
  Önskar dig ett Gott Nytt År! 🎊🎊🎊

 3. Den filmen är så bra!!! Och vet du? Du får ha en förbaskad bra start på 2017. Gott Nytt År, fina du!!! 🤗😍

  1. Där ser man hur lika många av oss är!
   Jag hade nog inte valt att se den själv heller, men pjäsen var fin på Svenska Teatern i Helsingfors 2014.
   Och igår råkade filmen komma på tv, den kändes helt okay att se.
   Kram och gott nytt år!

 4. Precis, vi kämpar vidare! Efter min mans död kunde jag inte lyssna på musik över huvud taget. Det tog 2½ år innan jag kunde det igen. De flesta låtar verkade vara skrivna för mig 😉
  Gott Nytt År, Carita!

  1. Det dröjde kanske ett halvår för mig innan jag klarade av att lyssna på vissa låtar. Ibland stängde jag av radion om låtarna som påminde om det som varit plågade mig.
   Ofta började jag gråta, men jag hade fått lära mig på terapin att inga känslor är fel och de måste få komma ut.
   Enligt samma devis har jag fortsatt – känslorna ska ut.
   God fortsättning på ditt 2017 Kristallina!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.