Storstugan i Täby

Jag bodde i Täby i norra Stockholm 1998. Inte i de husen jag visar på bild här, alltså Storstugan, men ett stenkast bort – på Marknadsvägen.
Täby kallas också Staden på landet, för man behöver inte köra mer än tio minuter med bil (om ens det) så ÄR man ute på landet där det finns hästar i stora hagar och fin natur.

Storstugan sedd från Kullagränds och Åkerbyvägens håll. Sexton våningar har jag fått det till då jag räknat 🙂 Enligt uppgifter på Wikipedia har huset 17 våningar, så bottenvåningen missade jag tydligen. Ursprungligen var det meningen att huset skulle få 25 våningar!

Här har det tydligen gått vilt till då armaturen välts omkull.

 

19 reaktioner på ”Storstugan i Täby

 1. I början, inbillning eller ej, så kunde jag känna att huset på våning 25-26 svajade lite……det känner jag inte alls längre. Vet dock att det kan svaja en liten, liten aning. Men känner det inte alls. Har fönstren öppna ibland på sommaren. Man tror kanske inte det kan komma in insekter på den höjden.
  Kommer det en fuling (spindel alltså) så hävdar jag att då dör jag. Mig veterligt har det aldrig ännu hänt. Anar dock att kollegorna mörkar något….! Geting har det dock hänt att det kommit in. Och den är jag allergisk emot så den kan vara farlig. Har nu gjort slut på tidigare Betapred, så i vår måste vi ha fönstren stängda.

 2. Fniss, vi har en skidbacke inom synhåll, där det finns många jobbarkompisar som vill vara just på den sidan av kontoret där jag håller till, för att kunna se en del av skidtävlingarna. Jaha, säger jag och jobbar vidare. Helt ointresserad.

 3. Påminner mig om MASKEN som finns ( eller kanske fanns, efterosm det var diskussion att byggnaden skulle rivas…) i Jakobstad. Dock inte lika jättelik som Storstugan. Vilken byggnad!

  1. Ja, och tänk att det fanns planera på att göra den här 25 våningar hög…
   Masken har jag inte hört talas om, ett sådant roligt namn 🙂 Troligen något långt hus?

   1. Långt, grått våningshus, 4 vån högt. Inte särskilt imponerande som boplats… dock flitigt använt….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.