Jag använder ännu dessa

En bekant höll på att sortera i sina ”gömmor” och frågade om det ännu finns någon som använder DVD:n eller sådant som jag helt allmänt kallar cd-skivor 😀

Jag har hört att många inte gör det mer, eftersom deras datorer inte har stationer som kan läsa av cd:n.

Jag tycker att det var fint av min kompis att först höra sig för om någon ännu kan använda de här, istället för att helt kallt kasta dem i soporna. Han gjorde en miljögärning!

Bra återanvändning! Jag bränner bilder och texter på de här skivorna och har haft stort nytta genom tiderna av det här ”gammaldags arkivet”. Jag litar inte på att ha allt sparat i ”moln” eller på ”externa hårddiskar”.

19 reaktioner på ”Jag använder ännu dessa

 1. Har också en hel del kvar. Jag har bilder och musik (mestadels från min man) på dem. Min radio i köket har en cd-spelare som jag fortfarande använder. Toppen att de inte slängdes. Kram!

 2. Hahaha! Ja dessa reliker används fortfarande av maken som är lite som du. Fast han stoppar in dom i CD- respektive DVD-spelare som han fortfarande har kvar. Min laptop har inget CD-/DVD-fack längre, så jag använder USB minnen som tar betydligt mindre plats, Har samma attityd som du – inga moln hos mig inte. Externa hårddiskar är alltför känsliga har jag märkt. De går sönder vid minsta lilla ”ryck”.

 3. Jag sparar allt på en extern hårddisk, och minnespinnar. Jag litar inte heller på så kallade moln. Jag har CD läsare i datorn, radion inne, och i båda bilarna.
  Svante

   1. Jag gissar att allt man sparar kan försvinna, till, och med ifrån Molnet. Man kan ju också råka ut för brand i huset, och bli av med allt man äger. Fast då är det ju bara att börja om igen.
    Svante

 4. Jag använder fortfarande CD/DVD med hjälp av Apples externa USB-anslutna SuperDrive.
  Vi har även externa drivar till PC-n. Inte minst för att kunna lyssna på det femtiotal musikcd och för att kunna återinstallera cd-baserade program till Windows 10. Plus att man kan göra ”säkra” kopior av dittochdatt till tomma dvdskivor, d.v.s. den återanvändning som du nämner.

 5. Jag har iPad där går det ju inte använda dvd-skivor. Så har jag en PC som inte heller har dvs-läsare.
  Ytterligare en PC som har dvd-läsare. Men den datorn har jag inte använt på flera år. Ska försöka sparka liv i den. Dvd-filmerna har jag dessvärre redan slängt, men inte cd-skivorna. Har en högtalare med bra volym.
  I den bästa av världar så får jag igång PC:n lyckas koppla ihop den med tv och högtalare. Och då kommer jag kunna titta på gamla foton på tv-skärmen samt spela cd-skivorna med juste ljud!

  1. Jag sparar bland annat foton, texter, företagsfakturor m.m. på skivorna.
   Man kunde ha en extern hårdskiva, och utöver den även dvd-skivorna (cd:n kallar jag dem också)… mycket back-up behövs!

   1. Hade extern hårddisk. Där hade jag så mycket värdefullt för mig. Vad är det här sa ett barnbarn och drog ner den på golvet. Sen hade jag ingen extern hårddisk längre och inget gick att rädda.

   2. Jo nu så här efteråt får man skratta. Men liten tagg i hjärtat då man tänker på alla foton som försvann….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.