Äppelträdsblom

Om jag ser frukterna i ett träd, då vet jag skillnad på äppelträd och körsbärsträd 😀 Men annars har jag inte gett mig tid att studera blomningen närmare.

Nu vet jag att vi har två olika äppelträd på gården där jag bor. Några har vita blommor, andra rosa. Men så har väl körsbärsträden också? En del har rosa, andra vita.

Blomningen är tidig i år och det sägs att den snart är över.

I dag har jag layat några sommarsidor till. Nya Östis ger inte ut en sommarbilaga, däremot en lite tjockare tidning med sommarsidor den sjunde juni.

Tänk, det känns som att vi haft sommar länge då vi är inne på tredje veckan med ljuvlig värme och sol. Bara att njuta, för vem vet om det här är den enda sommaren vi har / fick 2018?

8 reaktioner på ”Äppelträdsblom

  1. Undrar om det rödare är ett prydnadsäppelträd… Vi har två sådana, ett med djuprosa blommor och ett med liknande de här. I äppelgården, där vi har tiotals sorter, är det enbart Röd Melba som är lite, lite rödskiftande. Och de flesta röda körsbärsblommen – bergkörsbär, bl.a. – har blommat färdigt för en tid sedan. Tyvärr. De är så vackra…

  2. Vilka härliga bilder! Alltså inte visste jag att vissa äppelträdsblommor är vita och andra rosa. Å körsbärsträdsblommor trodde jag alltid var rosa. Gud vad man lär sig.

  3. Helt rätt, vissa vitblommande eller rosablommande träd blir det äpplen av, andra inte. Varför??? Övergår mitt förstånd. Samma sak med plommon och päron. Men jag har för mig att alla körsbärsträd hade rosa blommor..? Kanske plommonträdet också? Så dumt att man inte kommer ihåg sånt längre

  4. Alla mina fruktträd blommar i vitt: först plommonen, sen körsbären, både de sura och de söta. Sen kommer päronen och sist äpplena men de har rosa inslag i blommorna. De japanska körsbärsträden har rosa blommor och så vitt jag vet är det prydnadskörsbärsträd.

    Fina bilder på blomningen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.