Snart dags för lucia!

Luciaaftonen firas först den 13 december, men på tidningen jobbar vi redan för att hitta kandidater till årets val. I dag har jag varit ute på stan med en del affischer. Jobbet är minsann mångsidigt 🙂

Det borde inte behöva poängteras att luciavalet inte är en skönhetstävling, men vi vet ju att unga tjejer känner press nuförtiden. Det viktigaste är inte ens att kunna sjunga, det räcker med att läsa en dikt.
Fokus sätts på välgörenhet och de pengar som samlas in och som går till hjälpbehövande i Lovisanejden.

Jag började med tacksamhetsövningarna i går. De är intressanta. Som då jag skulle sätta mig på en bänk och lyssna till naturens ljud… blåsten, fåglarnas kvitter… och det enda jag hör är en lövblåsare på granngården och mopedknatter 😀
Men jag kan vara tacksam för att jag har humor, och för att hörseln fungerar och för att lövblåsarmannen har ett jobb och att killen på moppen verkade klara färden utan missöden.

16 reaktioner på ”Snart dags för lucia!

   1. Vad kul att jag kunde inspirera dig ❤
    Först trodde jag att den innehöll upplysande texter, men det är mest övningar som man ska göra och så ska man skriva ner vad man känner och vad man är tacksam för.
    Även om det var så tycker jag boken är jättebra!

 1. Det är så underbart att lyssna på naturen. När jag blev sjuk och hade som mest ont, la jag mig i lillstugan väldigt tidigt och lyssnade på naturens ljud. Nu lyssnar jag hela dagen på byggarbetarnas oljud 😉 Men bra att de har ett jobb och att barnen får en större och modern förskola. 😀

  1. Ja, det beror på hur man ser på saker och ting. Det går att finna något smått positivt i det mesta.
   Och tacksamhet kan vi också känna för SÅ mycket, det mesta gratis och litet.
   Kram!

 2. Ja just det! Om en månad – senast – lär affärerna redan börja med juldekorationer igen…
  Luciafirandet i Lovisa verkar ha lite annat ”stuk” än här, för insamlingar i välgörenhetssyfte görs inte här, mig vetande alltså. Tror också att man fortfarande sjunger här. Är uppenbarligen inte riktigt insatt längre;-)

  1. Lucia firas på lite annat sätt i Sverige – tror jag. Brukar det inte vara rentav lite stökigt då?
   Skulle affärerna börja med julsaker först i början av oktober, så… men jag hittade de första julsakerna I DAG!

 3. Här var intresset så dåligt för Lucia för några år sedan, så man fick nästan inte in några anmälningar och trodde nästan att man skulle få ställa in firandet. Männen tog saken i egen hand och i Burgsvik ordnade man ett manligt luciatåg, med en skäggig Lucia. Nu är nog ordningen återställd tror jag. Vi får väl se hur det blir i år.
  Kram, Ingrid

  1. Hahaa – ja, man får väl ”hota” med ett manligt tåg med skäggiga lucior om det inte annars blir av 🙂
   Å andra sidan, varför kunde inte män få vara lucia och tärnor?
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.