Trollen jagar oss

Vi skulle behöva duktiga Trolljägare i Finland också.
I Sverige gör dom ett bra program, Trolljägarna, där programledarna letar upp troll och konfronterar dem. Ofta är trollen helt vanliga människor. En del av dem ångrar sina elaka, anonyma utspel – men andra saknar helt vett och etikett, och särskilt saknar de empati. De tycker att de har rätt att skriva och göra vad som helst.

Nu har jag och en del av mina bloggvänner i Sverige som skriver via WordPress anmälts av någon på Facebook, då vi länkat våra inlägg via denna sociala kanal. FB har inte brytt sig om att ta reda på om innehållet är stötande, såsom anmälarna (trollen) påstår utan blockar direkt vår möjlighet att länka upp via FB.

En gång anmälde jag en sida/grupp på FB. Den hette något i stil med ”Låt oss ta livet av Alexander Stubb”, han var på den tiden utrikesminister i Finland. Facebook svarade mig rätt fort att man inte såg något som var fel eller som stred mot deras policy med denna grupp.

Jag skriver ju mest om mig själv, mina innersta känslor, mitt privatliv, mina resor, prylar och växter jag köpt osv. Jag visar bilder från Lovisa, olika vyer och byggnader. Som det här fina trähuset på Alexandersgatan.

Det tycker trollen inte om.

33 reaktioner på ”Trollen jagar oss

 1. Tur att jag inte har för avsikt att ha med Facebook att göra, jag tror inte mitt humör skulle klara Troll.
  Svante

   1. Då har jag ännu mer tur, för jag är pensionär, och jobbar inte någonstans längre, Facebook kan vara för mig, jag känner inget behov därav.
    Svante

 2. Nämen vad idiotiskt! Själv har jag nästan helt slutat använda Facebook eftersom det helt enkelt inte går att lita på det de håller på med. Nu har ju Europa strängare internetlagar än vad USA har, vilket är bra. Jag hoppas USA tar efter Europa och börjar sätta gränser för vad man får och inte får göra. Jag brukade länka min blogg till Facebook, men då jag började få alla möjliga kommentarer och annat från Indien och andra länder på min blogg, slutade jag med det. Fast det visar ju också att min FB sida, som jag har inställd som privat, verkligen inte är privat utan det finns säkert en hel del personer som går in på den utan anledning. Hoppas du får tag i trollen, fast de kan säkert vara rätt svårt att spåra….

  1. Visst är det bra med stränga regler, men de borde ju komma åt trollen 😀
   Inte så att trollen har lätt att förstöra för oss som skriver helt normala saker.
   Kommentarsgranskning har jag på sedan år tillbaka, efter skilsmässan.
   Då jag blev öppen om alla mina känslor – kom det mycket stöd, men tyvärr också hat och ilska.
   Vi kämpar vidare!

 3. Jag fick tänka till två gånger innan jag kände igen huset! Enligt min sidas statistik har ingen i Finland läst min blogg idag, men nog några robotar i USA och HongKong… Skall försöka skriva ett nytt inlägg på söndag, så får vi se… Hoppas ”trollen” tar tillbaka sina anmälningar. Märkligt. Njuter en del människor av att ställa till det för andra???

  1. Jag tror att en del människor njuter av att ställa till det för andra.
   De har inte så mycket annat att göra, de mår dåligt på nåt sätt, avundsjuka har jag också fått känna av.
   Och att jag är öppen om mina känslor ogillas av många.
   Det kan hända att det här är en robot-attack, hoppas att det klarnar inom kort.

 4. Det är intressant för det vanliga är att trollen hänger på politiska sidor där man ogillar det skribenten skrivet om. Du skriver aldrig om sådant så det här handlar bara om någon som hyser agg mot dig som person. Troligtvis någon du ”känner” som mår dåligt av att du har ett bra liv.

  1. Jo, jag känner till en handfull personer som absolut inte gillar mig och ett par av dem har ”trollat” förr.
   Det kom vi fram till då vi kollade ip-adresser när jag anfölls här på bloggen. Men det här är tydligen ett nytt sätt att gå åt människor.

 5. Så jättetrist! Själv har jag inte blivit stoppad när jag länkat inläggen till facebook, men vem vet, det kanske kommer!
  Trevlig kväll!
  Kram, Ingrid

  1. Ja, det är trist och det går tydligen med enkla medel att stoppa folks skriverier, eller att sätta käppar i hjulen osv.
   Jag försöker ta det lugnt och tänka att de som förföljer mig mår dåligt.
   Fastän det inte är en orsak nog att göra andra illa, de borde ju söka hjälp.
   Kram!

 6. Facebook känns inte så bra just nu. Någon hade delat ett inlägg från en bloggvän med mitt facebook och dagen efter fick jag samma meddelande som vännen fick. Har även fått lite konstiga inlägg.
  Kram

  1. 😦 Jättetråkigt – och FB tar inget ansvar… blockar bara utan urskiljning, dom har för fullt upp där och kan inte hantera sajten…
   Verkar vara robotar i farten. Vi avvaktar.
   Kram och trevlig fredagskväll!

  1. Ja-a Snede min vän! Gissa om jag väntat på att den karman nån gång ska agera 🙂
   Jag litar också på att tiden jobbar och tids nog kommer sanningarna fram.

   1. Karman kan komma åt dom utan att vi vet om det.. Men säkert är det att den kommer🤘🏻😘

 7. Klart trollen inte gillar sånt, de tål ju inte sol – då spricker dom. Iaf gjorde gamla hederliga sagotroll det…

 8. Tack och lov att jag vågat vägra Facebook, som ju just nu är i rejält blåsväder med ett antal skandaler också.
  Skippa Facebook. Jag menar den jobbrelaterade delen/gruppen är ju en sak, men man utsätter sig ju inte frivilligt för dessa nättroll, som dessutom är otroligt svåra att spåra som jag har förstått det.

  1. Ja, de är svåra att spåra, och de som sysselsätter sig med robot-attacker har ju sina agendor. Inte bryr de sig om att enskilda, små bloggare råkar illa ut – de är troligen ute efter större fiskar, politiska bloggar på WP kanske, vem vet.
   Men fortsätt vägra FB, du förlorar ingenting 🙂

 9. Det är verkligen helt sjukt. Det är väl det minsta man kan begära att de kollar den anmälda sidan. Det blir värre och värre. Grrhhh….

 10. Man blir upprörd. Nicki fotonbloggar ju. Lägger ut fina bilder om Stockholm. Och i text beskriver ju det man kan se på bilderna och historiken om det.
  Någon måtte ha bli avundsjuk på Stockholm.

   1. Nej, jag ser den inte längre men jag antar att hon har tagit bort den.
    Hon gjorde nya inställningar både på FB och på bloggen för att känna sig säkrare med allt.
    Så tråkigt att det finns robotar och troll 😦

 11. Hej!
  Fick tips om detta efter att jag lagt ut ett inlägg på Instagram, jag har blivit blockerad, kan inte gilla el kommentera andras inlägg där. Hur gick du tillväga, tog det lång tid innan du blev behörig igen?
  Jag har min blogg länkad i min profil och jag använder också WordPress.
  Tack på förhand och ha en trevlig kväll! 🌿
  Mvh
  Malin

  1. För mig hävdes blockaden efter fyra-fem dagar.
   Jag tror det var en robotattack, fastän jag också hade misstankar om att personer som inte tycker om mig hade anmält bloggen.
   Jag rapporterade länkningsproblemet till Facebook och berättade att min blogg inte är en hatblogg.
   Samma gjorde många goda vänner till mig, rapporterade att min blogg inte innehåller något stötande.
   Lycka till med din blogg!

   1. Tack för ditt svar, jag tog bort länken till min blogg i min profil på Instagram, då funkade det på direkten. 👍🏻

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.