Jag mötte Lassie…

Min kära hund Rambo och jag.

Den här meningen kan man enligt bloggerskan Orsakullan tolka på olika sätt 🙂
För mig är Lassie en hund, en collie som blev världskändis i en tv-serie.

En sådan colliehund har jag själv haft. Övervägande goda minnen har jag av hunden som hette Rambo ❤ Sorgligt var det då han blev gammal, nästan blind och fick alla möjliga andra problem under det år då jag bodde i Sverige (1998) och inte kunde ha honom där då dåtida maken var allergisk.

Min mamma skötte om min hund på bästa möjliga sätt, men jag glömmer aldrig den dag då jag förde honom till veterinären där han skulle få somna in. Intet ont anande skällde han ännu glatt utanför veterinärens mottagning och krafsade i marken då han hade kissat.

Jag vet att jag troligen besparade honom från lidande då jag lät honom dö tretton år gammal, men fy så hemsk den dagen var.
Än i denna dag kan jag drömma om honom. Tänka att ”hallå, lever du fortfarande, fastän jag har glömt att ge dig mat”.

Rambo ❤ min Lassie.

19 reaktioner på ”Jag mötte Lassie…

  1. Ja, den stunden kommer… ❤ Och man glömmer aldrig sin trogna vän… jag minns fortfarande mycket som hunden gav mig, den var alltid där och glad – kom upp i sängen och pratade och sjöng 🙂

 1. Jag saknar också mina hundar, men när man kommer upp i ålder, och är ensam, ska man inte skaffa djur, man vet aldrig när livet är slut, eller om man hamnar inom vården.
  Svante

   1. Jag blir 72 i år, och de flesta hundraser borde överleva mig. Det räcker ju med ett sjukhusbesök en dag, för att en hund blir lidande.
    Svante

 2. För mej är collien hund.Kände samma sak när jag for med min collie Oskar till Maj Häggbom på sista resan,

 3. Så fin bild på dig och Rambo … skönt att man har sina glada minnen från tiden med en älskad familjemedlem … för det är ju det de är för oss. Dagen som måste komma för oss alla med husdjur är alltid tråkig, men vi har ett ansvar att de inte ska behöva lida … hur svårt det än är.

 4. Vet precis hur det känns. Har haft ett antal hundar i mitt liv. För det mesta tre samtidigt. Alla har tagit med sig en bit av mitt hjärta när de dog. Kram ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.