En mycket bra dag – tacksam!

I morse kände jag på mig. Det här kan bli en bra dag.
Jag lyckades sova tio timmar. Jag hade inga måsten som väntade.

Gårdagskvällen blev lyckad med god biff, pepparsås, wokade grönsaker. Härefter beställer jag mindre portion av potatisar och på separat liten tallrik (vilket är möjligt på Fresno i Lovisa). Jag gillar nämligen inte då pommes frites blir mjuk i såsen och då biffen ligger på potatisarna så att det är svårt att skära i den.

I dag har jag hunnit och orkat med mycket hemma. Sådant som jag på grund av energikrävande konflikter tidigare inte orkat med, och sedan kom dunderförkylningen. Men i dag har jag orkat besöka affärer för nödvändiga uppköp med en väninna. Jag har också orkat städa lite.

Ungefär hälften av alla dagböcker jag skrivit.

Ett projekt är att få ordning på dagböckerna. Jag vill ha dem tillgängliga i lådor, vilka också ska gå lätt att flytta då jag städar i mina skåp.

Faran med att börja städa bland dagböcker är att jag börjar läsa dem!
Bara genom att bläddra i några av dem, ägna en halvtimme till det, fick jag ändå insikter om sådant som tänkt på, varit orolig för, känt glädje över och planerat de senaste tre åren.

För att inte tala om då jag bläddrade i över tjugo år gamla dagböcker…
En sådan resa jag kunde göra om och om igen om jag ville. Och så mycket jag skulle ha förträngt och glömt om jag inte hade mina kära dagböcker!

14 reaktioner på ”En mycket bra dag – tacksam!

  1. Jo, jag har skrivit nästan varje dag sedan 1976 🙂 Ibland börjar jag läsa dem, och då sitter jag fast ett tag – känns nyttigt att bli påmind om tankar, drömmar, rädslor, lycka m.m från förr.

 1. Vilken skatt du har! Tänk att du lyckats spara dem under alla år. Jag har ju mina 10-årskalendrar med dagliga korta anteckningar, men det kan inte kallas dagbok och de är inte alls personliga. Det handlar bara om väder och vind. sådd och skörd.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 2. Det måste vara både roligt och ledsamt att läsa i dina dagböcker. Men säkert ett trevligt sätt att minnas.
  Har börjat sortera bland mina fotoalbum och rensa ut sådant jag inte vill ha kvar.
  Ha en lugn helg och bamse kram från oss

  1. Det är skönt att rensa i lugn och ro.
   Samtidigt bearbetar man saker.
   Mina dagböcker vill jag alltid ha kvar.
   Där finns mitt liv. Allt är inte solsken i livet, men det mesta är fint ❤

 3. Vad gäller maten är vi helt överens. Att lägger upp en bit kött ovanpå pommes frites är så himla dumt. Att dessutom dränka pommes i sås borde vara förbjudet. Det har man uppenbarligen lärt sig den hårda vägen på vår lokala restaurang, där pommes alltid serveras i en liten korg vid sidan om.

  Har aldrig skrivit dagbok, om man nu inte räknar bloggen som en slags dagbok. Kul med tillbakablickar och minnen av händelser man kanske har glömt.

 4. Vad är det för sätt? Pommes frites skall inte dränkas i ngn sås! Bra om du kan beställa dem separat i en korg eller på en tallrik!
  Dagböcker är bra, men de som jag skrev i ungdomen har nog åkt på soptippen…. Bloggat har jag ju gjort i tio år nu, men allt finns inte bevarat eftersom jag började på bloggen.fi och den gick ju som bekant under…. Jag borde ha överfört materialet hit till WordPress, men gjorde det aldrig. Jag skulle nog också fastna i mina dagböcker om jag satt och bläddrade i dem. Trevlig fortsättning på helgen! 😃

  1. Det är ju det jag lite bävar för – tänk om WP lägger ner!
   Men man brukar få chans och tid att överföra allt till ny portal eller spara på annat sätt.
   Även jag har bloggat tio år, så vi skulle nog ha mycket att överföra, du och jag 😀
   Därför är pappersdagböckerna viktiga, det digitala är förgängligt på annat sätt. Även papper kan förstöras förstås.
   Kram!

 5. Håller helt med dig angående pommen! Den ska vara frasig inte seg av sås!
  Skönt att se att du verkar återställd och orkar ta dig an saker och ting – ja, som dagböckerna t.ex.
  Önskar dig en fin dag!

 6. Vad ska du göra med alla dina dagböcker? Färgglada är dem. Lite flickiga. Där kom fram din feminina sida mer. 😀
  Pommes borde man alltid få separat tycker jag. Nu är jag inte fan av pommes till maten alls, men den ska inte blötas med annat.
  Kram!

  1. Då jag började skriva fick dagboken namnet Randi. Dels baserade det sig på att samlingen blev randig då jag valde häften i olika färger, dels fanns det en norsk tjej som hette Randi.
   Men vad hon hade gjort för att göra intryck på mig minns jag inte 🙂
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.