I sommar ska jag…

Ofta tänker vi just så… Då jag har semester ska jag… Då det äntligen blir vår ska jag… Då jag har en hel dag ledigt från jobbet ska jag…

Förväntningarna och planerna är många. Alla gånger går det ändå inte så som vi planerat och såsom vi vill. Men drömma ska man.

Så i sommar ska jag ha två veckor semester, en i maj och en i juli eller augusti. Jag ska cykla runt i stan och fotografera, jag ska äta glass, sitta på uteserveringar och dricka vin med vänner.

I sommar ska jag troligen jobba rätt mycket eftersom tidningen ska ut varje vecka, men jag ska försöka hinna med annat också. Olika evenemang, loppisar, kanske nån sommarteater, utfärder av olika slag.

Viktigast av allt, vilket jag önskar att jag ska komma ihåg är…
I sommar ska jag… leva i nuet. Vara medveten om sommaren, vare sig det regnar eller är sol. För sommarmånaderna går fort.

Detta är en del av Orsakullans bloggutmaning med 31 frågor och påståenden i mars.

27 reaktioner på ”I sommar ska jag…

 1. Här sticker jag av rejält. Visst planera min semester då jag måste då mitt jobb inte tillåter spontana avvikningar. Men dets it. Men för övrigt inget alls. Blir som det blir. Så är det med helger och allt. Kanske lika fel att inte göra upp planer. Men så fort jag sätter mig för att planera blir min hjärna blankt. Säkert är jag rätt så ensam med det. Kanske ska jag skriva ett inlägg om det. Inte för att jag hoppas på mycket svar av mina få läsare men nåt ska man väl skriva. 😂
  Kram!

  1. Vi SKA vara olika 🙂
   Och då du är företagare förstår jag dig fullt ut.
   Samma gäller här, allt för många spontana avvikningar lyckas inte.
   Men jag försöker få sådana till stånd, då och då 🙂
   Kram!

 2. Det låter bra och jag skall påminna dej om du inte gör detta. Syrenerna på bilden är underbara och jag kan känna doften. Nu väntar jag på lite varmare så altanen blir städad och inredd. Köpte 2 hyllor på IKEA som skall på plats en monterade jag i går och den andra skall jag fixa idag om lederna vill. Just nu tittar solen fram och i skall ut på middags promenaden.
  Sköt om dej och ha en fin lördag.

 3. Det var kloka tankar! Ta vara på sommaren, för den är så kort och för min del känns det att det är för den man lever.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

 4. En väldigt bra tanke där, den sista … att leva i nuet!
  Man kan planera en massa och en del av det kommer säkert att bli som man tänkt, medan en del blir något annat! 🙂

   1. Jobbigt läge. Tänker om en lösning skulle kunna vara att t ex 10% av månadsinkomsten går direkt till ett semesterkonto? Fast du kanske ändå inte kan ta ut mer semester på sommaren än de veckor du tänkt?

   2. Kunde nog spara såsom du säger. Men i nuläget är jag en av ansvarspersonerna som ger ut en tidning, varje vecka året om. Vi håller på att bygga upp organisationen så att föreningen som ger ut tidningen, och människorna som jobbar inom föreningen, ska orka med allt även i framtiden.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.