Nu ska jag börja lata mig på balkongen!

Det blev ingen soffa. Det blev en stol som det går att halvligga i och även gunga i så där lätt om man vill.

Den är inte monterad än, och en lapp verkar dingla kvar 😀
Det enda lite tråkiga är att jag får elstötar då jag rör vid rottingen, de kommer alltså inte bara från metalldelarna. Har någon tips på hur man slipper stötar?

Hälsade på före detta kollegor vid tidningen Östnyland i Borgå som hade flyttat till nya utrymmen. Det var mycket trevligt att återse personer jag inte sett på över två år. Många har jag förstås haft viss kontakt med via Facebook men nu fick vi kramas på riktigt!

Nya Östis gratulerade Östnyland med en krukväxt.

Det var otroligt varmt i Borgå. Här hemma hade vi +10, kändes också skönt. Men jag vet inte om det beror på att Borgå inte ligger vid havet, och att det därför i centrum är mycket varmt då det inte blåser. Kändes som om Borgåborna hade +20 grader i dag. Alltid ska dom vara ”värre” än Lovisa 😀

Här kommer lite blandade vyer från staden. Och BP – Borgå har massor av fler invånare än Lovisa men inte lyckades jag fånga dem på bild heller 😀

Stadshusets bakre fasad.
Finns trähus i Borgå också 🙂
En del av torgmiljön vid busstationen, och en stängd glasskiosk.

 

31 reaktioner på ”Nu ska jag börja lata mig på balkongen!

 1. Jag har haft en sån! Skön att rulla ihop sig i. Men sen rymdes den inte mera, min ena systerson fick den, och när han slängt sig i den (stor och tung) i några år var det bara att slänga den… Jag har varit i Porlom idag, sommarväder där! Och så har jag köpt ett arkivskåp som stått hos Borgåbladet och Östnyland! Gäller bara att få det uppför en trappa… Två unga, starka och noggranna män behövs! – – – Borde kanske blogga mer om borgåmiljöer, men jag bor ju på landet, så…

 2. Tämle folktomt, ja, det kan jag hålla med om. Men ibland så finns de inte där, som en önskar. För levande väsen förgyller bilden!
  Du förmedlar vårkänsla 😀

 3. Så härligt med en sådan stor fåtölj! Jag gissar att den är gjord av konstrotting, dvs polyester och att den blir statisk om du går på en syntetisk matta innan du tar i den. Kanske kan det hjälpa om du torkar av den med lite sköljmedel?
  Önskar dig många sköna stunder på balkongen.

 4. Hahaha! Kul att du tänker på mig varje gång du lyckas föreviga folktomma torg och gator. Ibland har jag en känsla av att Östra Nyland kör spanskt, med siesta alltså.

  Stolen är jättefin att titta på verkar det som, men den verkar ha en fot av metall, samtidigt som dynan verkar vara av ett sådant material som framkallar elstötar i närheten av metall. Det enda tipset jag har är att lägga en jättestor badhandduk över dynan så att materialen inte ”krockar” med dig. Alternativt – lämna tillbaka stolen och köp en Baden Baden.

  Vi hade också kanoooooon väder idag, men inte lika varmt som hos dig.

  1. Misstänker också att dynans material, plastrottingen och metalldelen gör sitt… lite tråkigt…
   Att föra den tillbaka blir också krångligt då den är från en annan stad och jag inte har bil.
   Handduksalternativet, sköljmedel och andra tips som getts här ska testas!

 5. Hade jag haft den stolen skulle jag aldrig få sitta i den. Mina katter hade kurat ihop sig i den. Minst 24 timmar per dag 😀
  Ser på Borgås andra bild att Adonis bor där. Du har inte kollat in honom? 😉 Det hade jag gjort 😀

 6. Härligt balkonghäng blir det alltså nu!? Min rekommendation är att du ska vara utan skor på balkongen. Tror du har större chans att slippa stötar då.
  Kram

   1. Om strumporna är av nylon ska dom också av.
    Jag hade samma problem som du förut. Vartefter heltäckningsmattor försvann hemma och på arbetsplatsen blev det bra. När det var som värst sköljde jag håret någon gång ibland med vatten och lite, lite tvättsöljmedel i. Samt sköljde av hårborstar och kammar på samma sätt. Försökte undvika skor med syntetsulor. Det var himla jobbigt. Synliga blå blixtar såg både jag, familjen och jobbarkompisar då jag vidrörde vissa saker. Fick t om stötar av kranvattnet på jobbet då jag skulle kunna efter om det var i rätt temperatur för att kunna dricka. Jag har aldrig kläder innehållande nylon.
    Lycka till

   2. Usch, du verkar har det värre än jag. Har inte sett blixtar, men nog gör knäpparna ont ibland.
    Jag kan få dem från diskbänken också. Nu har det gått bra hittills då jag tagit i materialet med en handduk, då jag skruvade ihop med stolen.
    Men jag tror att dynans material alstrar statisk elektricitet. Så jag får täcka den med en stor handduk, vilket i och för sig inte gör nåt, så bleker inte solen dynan 🙂

 7. Lika ljuvligt väder hos oss som i Borgå idag. Trevligt besök verkade du ha haft! Och stolen, blir säkert prefekt. Den ser skön ut! 😀

 8. Ser snyggt ut, men undrar om du verkligen kommer att gilla den i lång sikt. Tänker på att få ont i ryggen och att inte så lätt att komma ur den.
  Men kanske är just meningen att man inte kan lata sig där alltför länge.
  Just nu får jag också massor med elstötar. Jag piggnar till så klart av dem. 🤣🤣🤣
  Kram!

  1. Kanske det är nåt visst med den här tiden på året, material i kläder, temperaturväxlingar? … som ger oss stötar.
   Jag tror inte man får ont i ryggen för dynan är verkligen mjuk. Återstår att se dock!

   1. En redig kvinna klarar sig alltid. Genom att göra saker upptäcker man att det är som att lägga pussel. Det kan vara pilligt men till slut så går det.

   2. Det mesta klarar man med två händer eller så får man göra som i silversmide, man nyttjar den tredjehanden. 😂
    Kram!

 9. Den ser skön ut … tänkte också föreslå sköljmedel … kanske funkar det.
  Kul att se bilder från Borgå också … när man vill ha människor i bilderna, då är de som bortblåsta – och tvärtom …när man inte vill ha dem där, då finns de överallt. 🙂

  1. Jag lämnar bort dynan, fastän affären som sålde stolen till mig tipsar om något antistatiskt spray…
   Jag vill inte spraya dynan i ett – har hellre dynor av material som inte ger stötar 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.