Otippat! Men bilden kommer senare…

Blev ett besök i grannstaden Kotka i dag. Mycket hittar man i Lovisa, men såsom tidigare sagt, inte precis allt man behöver. Då kan det bli en sväng till ett köpcentrum, modell mindre – om man jämför med Östra Centrum i Helsingfors och med Täby centrum i Stockholm. Men Pasaati i Kotka är något större än vår Galleria i Lovisa ändå 🙂

En av ingångarna till köpcentret Pasaati i Kotka. En fin och solig dag, men än står träden kala. Tror att det kan gå snabbt snart då många soliga dagar är att vänta.

I östra grannstaden finns en fin park med många skulpturer och en buss som barnen kan leka i.

Här har jag till och med lyckats få några människor med på bild!
Text på finska, engelska och på ryska. Inget på svenska. Kotka ligger ännu närmare Ryssland än Lovisa gör och det är inget ovanligt att man hör kunder tala ryska i affärerna.

Jag råkade hitta en ny vårjacka, jag har känt mig så slarvig i dem jag har. Men det otippade var att jag köpte en scarf! Kan ni tänka er… JAG… en scarf! Och hade jag valt själv hade den blivit svart som jackan 😀 … eller svartvit. Men försäljaren tyckte jag klädde i rostfärgat, lite rödbrunt… och jag trodde på henne. Men bilden får bli till senare!

 

17 reaktioner på ”Otippat! Men bilden kommer senare…

 1. Intressant! Aldrig varit till Kotka eller Lovisa för den delen. Lär mig mera om hemlandet nu än då jag bodde där genom din trevliga blogg!
  Det finns en förort här i Tvillingstäderna som har en rätt stor rysk befolkning. Så då jag besöker den förorten hör jag nästan alltid ryska i affärerna….
  Trevligt med lite nya plagg ibland. Det piggar upp! 😃

 2. Grattis till att du lyckades fånga människor på bilderna. Bra gjort! Gillar den gamla bussen på lekplatsen. Återvinning när den är som bäst:-)
  Jag kan absolut föreställa mig dig med en scarf. Du är ju så kvinnlig och alltid snyggt klädd, så då passar skarven in perfekt. Å tack och lov att du lyssnade på expediten;-)

  1. Jag känner mig ju inte kvinnlig, men du är inte den enda som säger att jag är det 🙂
   Men glad att jag vågade satsa på scarfen!
   Tänkte åter på dig då jag fick folk med på bilden 😀

 3. Ja lite färgklick ska man ha när allt är svart. Jag har min mossgröna sammetssjal som många kommenterar när jag är hel svart. Piggar upp.
  I Finland är man mer arbetsamt så man hinner inte flänga på gatorna. 😉
  Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.