Trippelbuller

Asfaltering nere på gatan. Badrumsrenoveringar i huset. Och så blev det fasadtvätt…
Jag känner mig lätt bullerskadad. Inte för att det är oljud precis hela tiden, men det är inte lugnt heller. Är ganska trött, behöver vila ut.

I dag hade jag en bra träff med en medarbetare som ska vikariera mig då och då i redaktionschefsjobbet. Jag ser en ljusning i tunneln, om man säger så. Känner att jag kan ta lite ledigt då och då när det finns en person att dela ett arbetsschema med.

19 reaktioner på ”Trippelbuller

 1. Jag hoppas på att de snart ska ha kört ut timret ur den brunna skogen snart, timmerbilarna dundrar förbi mitt hus omkring 25 meter från ytterväggen. De kör precis hela dygnet, och de har bråttom. Så du är inte ensam, om bullrig miljö.
  Svante

   1. Efter skogsbränderna är omgivningen ett stort kalhygge, med massor med timmer i stora travar. Det finns till, och med få träd att gå bakom för att kissa.
    Svante

   2. Det är väldigt långt till träd med den kapaciteten, och massor med grenar och ris att forcera. Inte speciellt bra för gamla Gubbar.
    Svante

 2. Förstår dig mycket bra. Har bott bredvid en byggarbetsplats i flera månader nu. Ibland är oljuden så hemska att jag skulle vilja flytta härifrån.
  Låter bra att du hittade en vikarie. Det är nästan ett måste att den finns.

  1. Ja, vi på Nya Östis jobbar ju inte såsom alla andra. Vi har ett unikt koncept med en understödsförening som ger ut tidningen. Så småningom utkristalliseras ett mer hållbart system för utgivning, det gäller ju för alla att tycka om det man jobbar med men också att orka på sikt.

 3. Min man är väldigt känslig för buller, medan jag stoppar in öronproppar och bryr mig inte. Åt andra sidan måste jag ju inte utföra jobb i oväsendet. Tror nog att jag också skulle reagera då.

  1. Jag har ju hörselskydden. Mest störs jag av att inte få sova längre än till 7-8 om vardagar.
   Jag är nattuggla och får sömn tidigast kring 24-01 i vanliga fall 🙂

 4. Oj! Det blev lite väl bullrigt! Måtta med allt! Kan du ta med dig jobbet och gå till bibban i några timmar för att få lite lugn och ro? Eller till ett närliggande kafé? Hoppas det blev tyst till kvällen i alla fall! 🤞

  1. Jag har dessvärre ingen bärbar dator – det blir nog nästa ekonomiska satsning, för då kunde jag gå till ett CoWork-utrymme som vi har i stan, också för omväxlingens skull.
   Till kvällarna brukar det lyckligtvis bli tyst.

   1. Ja. Bärbart skall du absolut satsa på när tillfälle ges! 😃
    Hoppas tisdagen är en aning tystare….🤫

   2. Inte ngt man borde gilla precis… hoppas de blir klara snabbare om de arbetar långa dagar i alla fall…! 🤞🏻

 5. Det finns nog ingen i huset som är direkt glad åt vare sig buller , fasadrengöring eller badrumsrenovering ….hemskt ljud och för mycket råge på allt ….. OM MAN KUNDE skulle man stänga av sej själv men förstår att detta elände skall pågå länge länge än , de har nog semester i juli hoppas man då det gäller badrumsrenovering , för min del blir det väl utflyttning ur fastigheten i augusti …var man hamnar har man inte helt klart för sig ….ochså en jobbig grej …. Kram fr grannen

  1. Mycket jobbigt är det kring renoveringen som kräver veckor och åter veckor och flytt för er som drabbas…
   Det ihållande bullret tär och jag som behöver sova 8-9 timmar har inte fått ostörd sömn på länge, oftast väckning av buller klockan sju…
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.