Fartdåren firade med kaka innan hon visste att hon var en fartdåre

En fräsch kaka gjord på rabarber och ost gottade jag mig åt på Café Favorit i Lovisa i dag.

Inte för att jag vet om det är så mycket att fira då man får höra att man fått 170 euro böter av Herr Trafikpolis. Men vet ni, jag bara skrattade. Vad annat kan jag göra? Och då jag sätter olika problem och duster i proportion till varandra var det här en liten smäll.

Och rätt ska vara rätt. Det var JAG som i en lånad bil körde 59 km/h på ett område där högsta tillåtna hastighet var 50 km/h. Den som äger bilen ska inte få en prick i registret. Han satte ett kryss i en ruta och bestred anklagelsen att han kört för fort, och antecknade den skyldigas namn i en annan ruta, det vill säga mitt namn 😀

Jag bromsade in då jag kom från ett 80-område, men tydligen för sent. Polisen har bildbevis och det lönar sig inte att försöka påstå att FARTDÅREN inte var jag. Ljuger man eller klär man sig i lösskägg och påstår att det var nån annan, och så blir man fast ändå – då får man ännu högre böter och kan hamna i fängelse!

Så det är bara att erkänna och betala 😀

23 reaktioner på ”Fartdåren firade med kaka innan hon visste att hon var en fartdåre

 1. Efteråt hade jag tagit en kaka till 😀 Ja, man får stå för sina handlingar, så är det bara. Hoppas att det inte blir alltför dyrt. Tröstkram!

  1. Ja, jag hade en del annat att kämpa med under dagen, och efter det kändes böteslappen bara som en förlängning av allt ”skit”.
   Sånt får man ta ibland 😉

 2. Oooops! Ja, du hade kunnat ha roligare för dom pengarna, men det är bara bita i det sura äpplet och betala. Å det drabbar ju ingen fattig heller;-)
  Bra att du ”firade” med en tårtbit.

  1. Jag åt tårtan på dagen och fick på kvällen via syrran höra att deras familj fått post från polisen 😀
   Jag hade ju lånat en av deras bilar…
   Fattiglapp eller inte, allt är väl relativt, men 170 euro klarar jag nog den här gången!

 3. Nej nog är det lätt att köra för fort. Jag blir retad av mina bröder med att jag kör sakta som en snigel men det är inte sant. Jag kör efter begränsningarna men ibland där det är 30 och man inte ser en människa kan jag nog köra 35 och skulle kunna åka fast om det fanns några poliser men det var länge sedan man drog in polisen och mycket annat. polisen, tandläkaren, läkaren banken och nu arbetsförmedlingen.

  1. Vi har så kallade plåtpoliser också, kamerasystem som jag nog antar att finns i Sverige också.
   Jag tycker det är bra att människor, även jag, som kör för fort får böter. Hastighetsbegränsningarna finns av olika orsaker, och de ska följas 🙂

 4. Carita du är rolig 🙂 Och som jag skrev på Facebook så fick jag böter när jag blev skjutsad på moped, enda trösten är att föraren fick högre böter än mig..ha ha..

 5. Så försmädligt! Det var mycket pengar för en så liten fortkörning, men det är ungefär som i Sverige 1-10 km för fort på en 50-sträcka kostar 2000:-. Nej, jag har inte varit ute och kört, utan googlat. 😉
  Kram, Ingrid

 6. Synd att du fick böter, men med en sådan ärlighet kommer man långt. Fint gjort fast det säkert sved. (Att du fick böter alltså)

 7. oj oj det händer alltid något som jäklas….böter eller oförutsedda utgifter är INTE kul , svälj och jag lovar att det tyvärr inte är sista gången heller , för man har förmåga att glömma och vara förvånad att det händer misstag , de är oftast inte planerade ….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.