Heja tomatfamiljen!

Hittade en video som visar hur man gör då man tjuvar tomatplantor.
Sådana små sidoskott har jag ännu inte fått, men jag har tagit bort gulnade delar och en del blad jag tycker tar för mycket plats.
Dem har jag brutit sönder och lagt som gödsel i jorden, enligt tips av någon bloggvän här.

Ibland har jag tänkt om någon granne kollar mig med kikare 😀 och undrar VAD jag håller på med?
Jag vattnar plantorna regelbundet. Vänder på dem, ser till att de har bästa solläge. Duschar dem. Luckrar upp jorden med en pinne. Pratar med dem.

Och tänk om det här inte ÄR tomatplantor? Tänk om jag odlar cannabis utan att veta om det? HJÄÄÄÄLP!

Nej… efter att ha googlat på bilder av cannabisplantor känner jag mig trygg.
Detta ÄR körsbärstomater. Och det ser ut att vara blommor på gång ❤

22 reaktioner på ”Heja tomatfamiljen!

 1. Jag står ikväll i begrepp att plantera om just tomatplantor son blivit superfluffiga. Alltså täta. Så det var ju väldigt tajmat att läsa det här inlägget 👍😁

 2. Jobbig dag, iväg på kortresa i morgon bitti… Har du gödslat tomaterna? De skall börja bli mörkare gröna… Log lite när du sett en video om hur man tjuvar tomater – det är ju bara att ta bort, tycker en som tjuvade sina första tomater för nästan 60 år sedan… Så olika är det. Jag skulle inte få ihop en tidning – texter nog, men layout! Nä.

  1. Bra att vi är bra på olika saker 😀
   Jag hade ingen aning om hur tjuvskotten ser ut, att de är de där små som kommer där vid stammen, där längre förgreningar går ut.
   Tidning har jag hållit på med över trettio år, så… 🙂

 3. Hahhaa, ja tänk om nån granne med kikare anmäler dej för olagliga plantor mittiallt😂Vilken headline det skulle vara.

  Jag brukar välja att lämna kvar tjuvarna på körsbärstomaterna, mera frukt tycker jag att det blir då, men detta är helt en vanesak, skulle min pappa se att dom är kvar skulle han säkert nappa bort precis varenda en😉

  1. Ja, om polisen stormar min lägenhet gör jag ju nog juttu till Nya Östis för här finns inget olagligt 😀
   Det har inte uppstått tjuvar på mina plantor ännu, det inser jag nu då jag på videon sett hur tjuvar ser ut.

 4. Lite kannibalism. Mata de med sig själva. Det gör jag aldrig. Mina chilisar överlevde. En vän hade hand om 2 av mina plantor. Men de stannade i växten. Ingen utveckling alls. Men när jag tog hem så växte en av de 2 cm över en dag. Den andra plantan började blomma 2-3 dagar senare och nu är en liten paprika som växer på den.

 5. Nu vet jag faktiskt inte hur cannabis doftar, men bladen på tomatplantor doftar väldigt gott. 🤔😃
  De får otroligt bra skötsel dina skyddslingar!

 6. Nästa år kan du pröva på att sätta fröna i en större kruka redan i slutet av februari och ha krukan inne på fönsterbrädet. Sedan när det kommer upp plantor (ca. 5 cm) så väljer du så många du vill ha och planterar om dessa i var sin egen kruka och så flyttar du ut krukorna på balkongen först då våren kommer. Då kan plantorna vara så där långa redan vid vappen och alla tomater hinner bli färdiga innan följande vinter kommer. Tjuvar är ju den kvisten som börjar växa mellan ”stammen” och de nuvarande egentliga ”sidokvistarna” och det är nog bara att plocka bort tjuvarna.

  1. Jo, videon jag länkade till lärde mig vad ”tjuvar” är.
   Det är omständligt att plantera om, och jag gillar egentligen inte stöket… så jag har haft en väninna som hjälpt mig.
   Detta är ett experiment – vad som händer nästa vår och sommar vet ingen 😀

 7. Om de är körsbärstomater så ska dom inte alls tjuvas. Bara stora högväxande 🙂 Så du kan vara helt lugn.
  Visst är det en slags resa att ta hand om små plantor?

 8. Håller med Maria65a. Är det körsbärstomater ska de inte tjuvas. Skulle inte heller ta bort gröna blad och att plantera om en av dem nu är kanske inte så bra heller. Då skadar man lätt rötterna mitt i tillväxten.
  Här är det massor med folk som sköter om sina växter på balkongen. Tror inte att någon tycker det är konstigt. Det kan du lugnt fortsätter med 😀

  1. Skönt att du sa att de inte ska planteras om.
   En väninna hjälper mig med ”kladdgörat” … jag tycker inte om att stöka med mylla…
   Hon lade mer mylla i de stora krukorna och planterade om bara den som stod i en alldeles för liten kruka och som därmed inte orkat växa.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.