Glad måndag! 15-07-2019

Ett foto från en av de öppna trädgårdarna som jag besökte för en vecka sedan.
Växter gör mig glad, naturen, färger, blommor.
Och i går kom det flera program på tv, både via Yle och SVT, som handlade om kungafamiljen i Sverige. Alltid lika kul att följa.

Jag tror att Året med kungafamiljen i Yle Fem var en repris. Där gick Vickan, Daniel, Estelle och Oscar och samlade in platsavfall på en strand. Inget som räddade världen från plastavfallet men fint att de gick där och pratade med sina barn om vilka följder nedskräpning får.

Och sedan var det Viktorias födelsedag. Den måste man ju se!

18 reaktioner på ”Glad måndag! 15-07-2019

  1. Jo, jag startade serien Glad måndag för några år sedan och många har hakat på.
   Man kan sprida måndagsglädje med allt möjligt från djur till konst, färger, blommor… ja, nästan vad som helst!

 1. Vi satsade också sen kväll för prinsessans födelsedagsfirning , min familj och jag , men det är nog kändis-skapet med,kungafamiljen som lockar en att titta (för övrigt : På min födelsedag för 42 år sedan fick jag ju en prinsessa (dvs kronprinsessan Viktoria) lite av ett sammanträffande…..men kul också att bli flaggad för i Sverige och i Frankrike för det är ju deras nationaldag.

 2. De där söta ljuslila sommarastrarna känner jag igen. Såna kan jag glädja mig åt i min rabatt också!
  Glad måndag!
  Kram, Ingrid

 3. Hej! Nu har jag hoppat på din utmaning. Länkat till dig… har jag missat något?

  Fin bild du visar, ser att vi delar naturkärleken. Svenskarna är kända för det, men det kanske finländarna också är!?

 4. Jag gillar kungafamiljen, folk på kneget är nog över lag ganska så emot dem men jag ger mig inte.
  Länge leve kungafamiljen och monarkin.

  Ha det bäst nu.

  1. Håller med dig – länge leve monarkin!
   Kungafamiljen av idag jobbar nog hårt, mer eller mindre alla dagar året om.
   Inga positioner att direkt avundas, men nog att respektera och beundra – tycker jag.
   Kul att du tycker i stort sett lika 😀

 5. Jag tycker den svenska kungafamiljen är väldigt fin. Tänk vilket arv alltså, även om det verkar som att många svenskar vill ha bort monarkin. Varför undrar jag? Finare och värdiga representationer för ett land får man söka efter. Se bara på Trumpen här i USA! Det är så man kan gråta krokodiltårar över honom…! Skall kolla in SVT Play och se om jag kan se på programmet. Skulle vara trevlig underhållning denna kväll då vi har ovädret över oss.

  1. Tycker lika, att kungafamiljen utgör en god förebild – om Trumpen kan man ju inte tala om ens på samma dag 😀 !
   Ja-a, krokodiltårar är rätta ordet, en sådan hopplös man…
   Hoppas du kom åt programmet!

 6. En fin idé med Måndagsglädje. Det behöver vi och kan aldrig få för mycket av det.
  Vacker bild med regndropparna.
  Jag såg Victorias födelsedagsfirande på Öland. Det var ett fint och glädjefyllt program.
  Ha en fin vecka !

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.