Fem en fredag, vecka 34

Jag har för avsikt att då och då, om jag bara minns, delta i Elisas utmaning ”Fem en fredag”.

1. Vad har det varit för mycket av i ditt liv på sistone?
– Jobb. Har alltid mycket jobb, men jag tycker om mitt jobb, så det är inte ett problem. Problemet kanske är att jag rätt ofta blir avbruten då jag håller på med något och att jag har svårt att sätta gränser och säga nej ibland.

2. På vilket sätt är du överansträngd?
– Känner mig inte överansträngd eftersom jag sover bra. Men just det där att för det mesta bli avbruten, och att hålla fem bollar i luften, gör mig matt ibland. Därför tänker jag ständigt på att det är viktigt att ha ledigt då och då, om det så ens bara handlar om en halv dag.

3. Vad i ditt liv drar över på tiden?
– Jag är noga med att hålla tider och vet med mig själv att om jag ska på ett möte eller en intervju klockan 11 måste jag börja förbereda mig redan 10.15. Det tar tid att stänga datorn, packa arbetsväskan, klä på mig… och framför allt, toabesök kan kräva extra tid 😀

4. Vad är droppen som får din bägare att rinna över?
– Jag blir väldigt sällan nervös eller arg. Men om andra är nonchalanta i sitt jobb så att det påverkar mitt, att folk inte håller tider osv. kan göra mig smått rabiat.

5. Vad tar udden av det hela när det blir för mycket?
– Tänker ju mest på jobbet nu. Det är inte roligt om jobbet hopar sig och jag inser att jag inte kan få hjälp av nån. På ett mer privat plan finns det glädjedödare som tar udden av sånt som nån är glad för genom att komma med nån ogenomtänkt kommentar.

18 reaktioner på ”Fem en fredag, vecka 34

 1. Hoppas att min kommentar nu bli rätt 😀 Har du tänkt tanken att införa i alla fall på prov att ha 2 timmar störningsfritt? Dina medarbetare bör ju vara självständiga. Eller?

  1. Jag stänger av en av två telefoner klockan 17 varje vardag och den är stängd även helger.
   Annars är jag anträffbar under alla dygnets vakna timmar, det hör nog lite till då jag är chefredaktör.
   Medarbetarna är självständiga, men har ofta frågor ändå, och det som är mitt ansvarsområde svarar jag på så fort jag kan 🙂
   Men då jag sover har jag allt på ”stör ej”.

 2. Intressanta frågor. Och intressant hur människor väljer att bemöta problemen. En positiv attityd underlättar alltid. Dock, dessa människor som vill ta udden av glädjen, det borrar in sig som nålar, men får tänka att det många gånger är avundsjukan.
  Må väl, fina Carita, trevlig fredag ❤

  1. Jo, de här frågorna kunde ju bemötas på olika sätt.
   Är man ensamföretagare som jag, arbetande småbarnsförälder? Pensionär eller nåt annat 🙂
   Lördagskram till dig Geddfish!

 3. Kul att du också är med i Elisas utmaning!
  Tyckte att frågorna riktade sig mest till heltidsarbetande småbarnsföräldrar, men det kan man ju inte påstå att du är. Tyckte frågorna var rätt kluriga, men det är ju det som är så roligt med ”Fem en fredag”.

  1. Ja, frågorna kanske riktade sig till dem du beskriver.
   Klurig inledning för mig 🙂
   Men vi svarar ju alla så gott vi kan, utgående från egna premisser – och det gör dessa utmaningar intressanta.

 4. Jag hoppas verkligen att du inte jobbar för mycket för även om det är roligt så kan det bli slitsamt i längden men du verkar ha koll och ta ledigt emellanåt. Ha en bra helg!

 5. Hej, intressanta reflektioner. Ska notera dem och fundera över mina egna tankar.
  En undran, är det olika fem frågor varje fredag?
  Ha en härlig dag Carita, här skiner solen och det är 27 grader varmt. 🌞

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.