WP klimatstrejkar?

Läste via en annan blogg, Från andra sidan potten, att mitt bloggverktyg WordPress deltar i den världsomfattande klimatstrejken den 20–27.9.

Om jag har förstått det hela rätt, så hålls den digitala strejken endast inkommande fredag, då WordPress helt enkelt inte kommer att vara tillgängligt för varken bloggare och/eller läsare om man väljer att delta” skriver min bloggvän.

Jag har inte fått något meddelande om strejken. Kanske för att jag betalar hundra euro per år för upprätthållande av min blogg? Är det bara gratisversionerna som drabbas, eller kan även andra delta i strejken?

Eftersom jag har som mål att publicera minst ett inlägg per dag, och har gjort så i många år, vill jag inte att WP ska få bestämma att jag plötsligt inte kan skriva ett inlägg. Inte ens fastän deras tanke som berör klimatet är god.

Så jag gör ett förhandsinställt inlägg och hoppas att det publiceras 😀

34 reaktioner på ”WP klimatstrejkar?

 1. Jag har inte heller fått något meddelande om detta. Kanske det är dags att hitta andra operatörer att blogga hos.
  Svante

  1. Jag har varit mycket nöjd med bloggverktyget WP så jag byter nog inte i första taget 🙂
   Och klimatstrejken verkade vara något man fick välja om man ville, men ingen tvingades med, tack och lov.

   1. Jag vill helst slippa byta blogg, men tvingas jag av en, eller annan orsak, så är jag inte främmande för något sådant.
    Svante

 2. Verkar väldigt konstigt! Jag har gjort ett inlägg idag – och läst flera WP- bloggar, så det verkar inte så idag i alla fall …

  1. Jag tror inte att WP tvingade nån med i detta, men de som ville kunde delta – så har jag förstått via andra kommentarer här.
   Men annars håller jag med dig, man försöker med allt möjligt… 😀

  1. Vissa svar här har fått mig att förstå att man kan be om att få olika aviseringar och meddelanden av WordPress.
   Det var kanske den vägen som informationen om klimatstrejken gick ut?

   1. Grejen är det att numera är jag nästan aldrig inne på admin sidan och när jag är väl där ändå så klickar jag på …ja, vadå?
    Jag är inte inne där alls. Jag har bokmärkt den sidan jag skriver mina inlägg och då öppnar sidan just där. Kommentarer gör jag genom läsaren och statistiken kollar jag genom WP-appen i mobilen eller iPad-en. Så admin behöver jag kanske en gång om året.
    Det är i princip i gen skillnad mellan betalt och gratisversioner möjligen det där med reklam med eller utan.
    Jag har ju haft en betald sida också i några år. Problemet med det att när jag inte betalade längre så försvann den helt och hållet. Så är det inte på gratisversioner. Trist när jag lagt ut väldigt fina bilder där.
    Kram!

   2. Ja, jag måste hålla koll på datumet då kreditkortet förnyats, eftersom jag har automatisk förnyelse – betalar en gång per år.
    Brukar komma påminnelse om det är så att kortet (datat på det) är föråldrat 🙂
    Jag ser admin-sidan varje dag, för jag bloggar mestadels via bordsdatorn.

   3. För det mesta gör jag det också. Alltså jag bloggar från bordsdator men jag läser och svarar från paddan eller som nu från telefonen.
    Vad jag menar är med betalningen att visst får man påminnelse men ( och jag som har företag glömmer inte betalningar alls) MEN om man blir sjuk eller som det kommer förr eller senare dö så kommer även bloggen göra det samma. Och det tycker jag är synd. Jag vet att många inte bryr sig men det är ändå lite kittlande att veta att något jag kan lämna kvar i oändlighet. Jag vet att många tycker inte som jag och kanske tom tycker att jag är fånig men ändå. 😍

   1. Jag undrar om allt sådant här kommer upp på min admin-panel under ”Evenemang och nyheter om WP”.
    I så fall har jag haft det hela tiden men bara kastat ett snabbt öga på allt, ibland!

 3. Meddelandet om klimatstrejken kom för ngn vecka sedan via en av bloggarna på själva WP sajten och inlägget var allltså skrivet på engelska. Deltagandet var helt frivilligt, ingen tvingades att delta eller inte deltaga, vare sig man betalar för sin blogg eller ej. Dock kan de inte tvinga folk till sådant här i USA om man betalar för en service och jag betalar också för min blogg. Jag valde att deltaga för att det är så enormt viktigt. Här i USA är det nästa som en konspirationsteori ännu. Folk tror inte riktigt på att det råder ngn kris vad gäller klimatet. Alltså, tyckte jag det var viktigt att sätta upp den gröna skylten för en dag. Däremot pratas det inte om skam här på andra sidan Potten. Fast kanse man inte kan skämmas över ngt som många tror inte existerar…? 🤔😉

  1. Tack för din kommentar, den klargör en hel del om hur komplex frågan är. Och vi får veta hur många i USA ser på frågan.
   Jag respekterar allas åsikter, den som vill strejka till förmån för klimatet, eller göra andra insatser, ska göra så som det känns bäst.
   En intressant fråga blev det i alla fall 🙂 Många engagerade sig.
   Jag hör inte till dem som säger att det inte finns en klimatkris. Däremot inser jag mina begränsningar, och som någon tidigare skrev (det var säkert du?), är ju att ingen kan göra allt, men alla kan göra något 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.