Sol och regn

Det är inte mycket sol tomaterna får på balkongen den här tiden på året.
De lär ska kräva +16 grader för att orka mogna. Sådana temperaturer blir det knappast mer hos oss det här året. Värmen som utlovades till helgen kommer in över Sverige, men orkar inte ta sig till Finland enligt de senaste prognoserna.

Men tomaterna lär inte dö på min inglasade balkong. Och jag kan alltid ta in de sista för att mogna på köksbordet där solen värmer ännu någon vecka 🙂

Vackert med sol efter regn.

19 reaktioner på ”Sol och regn

 1. SMHI lovade värme i helgen, men har sakta men säkert sänkt temperatur prognosen från +20 grader i början av veckan till +15 grader på lördag, men på fredagen finns risk för snöblandat regn i Kårböle.
  Svante

 2. Det är så fin bild du tog från balkongen. Ser ut som en exotisk stad med molnen som liknar en berg av vulkanform. Den blöta gatan ser ut som en loj flod som sakta rinner förbi och igenom samhället.

 3. Jag brukade hänga upp mina sena tomater i gardinstången i köket. Där mognade de undan för undan.

  Det är en träffande beskrivning Antonia gör av ditt foto, väldigt vackert, den regnvåta asfalten ser verkligen ut som en å eller en kanal.

 4. Håller tummarna att det blir en och annan tomat innan jul.
  Så fort jag flyttar ska jag minsann köpa tomat planta och se om det fungerar bättre på nya terrassen än på stormiga balkongen jag har nu, därballt blåser sönder och dör 😅

  1. Nej, det var bara det att jag har varit så upptagen att jag inte hunnit godkänna alla kommentarer.
   Jag har manuell sådan, fastän jag inte blivit påhoppad av troll på länge – men jag vågar inte ta risken att något som kränker tredje part går ut här, så jag måste godkänna varje kommentar separat för sig.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.