Genova, Italien – del 1

Jag vet inte vad jag ska säga om Genova… Staden känns stökig på något sätt. Flera fina gamla byggnader, absolut! Ståtligt på många sätt. Men…

Det känns som att sorgen ligger kvar här också. Guiden talade om det. Den 14 augusti 2018 rasade bron Ponte Morandi. 43 personer dog och många fler skadades. Livet förändrades för alltid, inte bara för dem som miste nära och kära utan även för dem som dagligen åkt fram och åter över bron till exempel för jobbets skull. En ny väg byggdes fort och livet förändrades också för dem som bodde intill den. Livlig trafik intill husknuten… Men livet behövde gå vidare, trafiken måste löpa. Det var tröstlösa syner. På håll såg vi också Ponte Morandi.

De följande bilderna visar stadsvyer sedda från bussfönstret.

Återkommer med fler bilder från Genova och läsarresan överlag så fort jag hunnit redigera några till från resan. Har totalt bara cirka 200 kvar att bearbeta 😀

19 reaktioner på ”Genova, Italien – del 1

  1. Ståtligt på alla sätt, gamla fina byggnader.
   Men sorgen fanns kvar där.
   Jag som är HSP (high sensitive person) känner av atmosfären än i dag. Också sådan som den förmedlades av en ganska ledsen guide.

  1. Ja, jag kunde inte vara enbart positiv här… det finns säkert många fina platser i Genova, men en del av det jag såg kändes inte bra – alltså inte som en stad jag jättegärna återvänder till fort.
   Vi kanske såg ”fel” platser?
   Men jag tycker det var fint att få höra den där delen om sorgen också. Guiden hade inte varit där på ett år… han sa flera gånger att ”det som hände var förfärligt”, det var svårt för honom att återvända dit. Han är italienare.

 1. Tror inte jag skulle trivas i en sådan stad, jag tyckte det var trångt i Stockholm. Jag lämnade Stockholm 1988. Då fanns inte ens trängselavgifter.
  Svante

  1. Nä, jag förstår dig. Det här var en vacker stad, på sitt sätt – och där finns säkert mycket vackert som vi inte såg…
   Men det som stannade i mitt minne var sorgen som förmedlades via guiden. Besöket med oss i Genova var hans första efter bro-raset.

 2. Klart en sådan hemsk händelse sätter sina spår. Minns att jag såg kollapsen på BBC World News, och det var fruktansvärda bilder. En sådan olycka sätter såklart sina spår. Bra att dom fick upp en ny bro så fort, men stackars människor som bor granne med den…

 3. Genova var min första utlandsresa och ensam reste jag, då var jag 17 skulle fylla 18 år. Så spännande resa, träffade en tjej som också reste ensam., vi hade roligt kan jag lova. Så kul att se dina bilder! Kram

 4. Jag gillar det jag ser på dina bilder. Och så fontänen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Spektakulär även om man ser bara en liten skymt av den.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.