Det lokala lockar

… är rubriken till den här artikeln som nyligen publicerades i Medborgarbladet. Tidningen är språkrör för Svenska folkpartiet och reportern Viktor Grandell var för en tid sedan i Lovisa för att intervjua mig.

Första uppslaget om Nya Östis.
Andra uppslaget om NÖ.

Det är alltid trevligt med PR för tidningen. Den är ju rätt unik då den ges ut av en understödsförening och utkommer en gång i veckan, med undantag för sista veckan i år då vi gjorde ett dubbelnummer på grund av julhelgen.

Tidningen har inga anställda, alla jobbar som frilansare eller via egna företag, såsom till exempel jag gör.

Den som är intresserad av att veta mer om NÖ torde kunna läsa artikeln via mina foton här 🙂

Glad juldag!

17 reaktioner på ”Det lokala lockar

 1. Tur att jag såg det här. Den som får MB i det här huset satte den i pappersinsamlingen – oläst. Jag plockade upp den och hittade en MYCKET intressant artikel (ovanstående) och några andra läsvärda… Trots att jag är partipolitiskt kolossalt obunden. God julfortsättning!

 2. Jättekul med PR och reklam för Nya Östis! Ja, det är verkligen ett unikt koncept som ni jobbar efter. Tror inte att det finns i Sverige.
  Texten klarar inte mina två små gröna av, men den fina bilden på dig kunde jag se utan problem;-) Fotot är riktigt bra!

  1. Tack! Det ligger hårt arbete bakom, och det är ett stort pussel att få allt att funka vecka efter vecka.
   Men enda sättet att få ekonomi i tidningsutgivning att komma ut en gång i veckan och inte ha några anställda, däremot nog en stor och fantastisk skara av frilansare.

   1. Alla får betalt för artiklar de skriver och en del medarbetare får fasta arvoden i månaden för att de hela tiden sköter annat som hör till för att allt ska löpa. Ekonomi, prenumerationer, layout med mera. Ingen jobbar gratis.

   2. Ja, det är ett rätt unikt koncept men det har börjat få erkännande efter snart fem år. Vi är ingen utpräglad nyhetstidning då vi utkommer bara en gång i veckan – men vi erbjuder läsupplevelser och unikt lokalt material som nästan ingen annan tidning skriver om på svenska.

   3. Ja, det kunde vi göra. Många tror ju att vi jobbar gratis, men alla får betalt.
    Det enda vi inte har är betald semester, och många medarbetare gör annat på sidan om, är mångsysslare, studerande eller pensionärer.

   4. Ja, som ,egen företagare har man inte semesterersättning. Har man en lokal kostar den oavsett om man är där eller ej. Världen har aldrig sagt att vi bjuder på månadshyran för en månad för du är en så bra och pålitlig hyresgäst, betalar i tid, aldrig klagar, fixar allt själv trots att du har haft 3 läckage på 3år från våningen ovanför! Näää… det kommer aldrig hända. Är man sjuk så jobbar man också, eller är tillbaka snarast möjligt. Med mera,med mera. Ja du vet precis.

   5. Ja, jag vet precis. Vi betalar så gott som allt själva. Pension, semestrar, sjukledighet (viss ersättning fås förstås om vi är länge sjuka)… papperskriget tar aldrig slut.
    Men friheten är mycket värd, tycker jag – och tror att du instämmer 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.