Missionärsdrömmar väcktes till liv

Måndag, tisdag, onsdag har jag som vanligt mycket jobb med tidningen.
Men man får passa på att komma ut i samband med jobbet också. Så att allt inte går ut på att jag sitter ensam hemma vid datorn.

I går var jag på en mycket givande utställning i bibban.
Finska missionssällskapet och svenska församlingen visar bilder och rekvisita från Nepal där.

Naturkatastrofer drabbar också Nepal som en följd av klimatförändringarna.

Ibland har jag haft hemliga drömmar om att bli missionär. Nu är det ju lite sent att tänka på det i denna ålder. Frivilligarbete i andra länder har också lockat mig.

Ändå har jag stannat vid min läst som journalist och i många andra sammanhang som skribent. Förhoppningsvis har jag kunnat ge världen något via det också 😀

14 reaktioner på ”Missionärsdrömmar väcktes till liv

 1. Jag drömmer också om frivilligarbete utomlands. Hade jag varit singel utan familj hade jag nog åkt. 🤔

   1. Vad skönt att du känner att du har ett givande jobb! Jag önskar att jag hittar ett sånt också 🤔 jag vill jobba med något meningsfullt, men jag har inte kommit på vad än bara 🤷‍♀️ kram! 😊

   2. Vad jobbar du med i dag?
    Ja, nog får man vara tacksam om man har ett jobb man trivs med.
    Alla dagar är man förstås inte på topp där, men att jag sadlade om och blev egenföretagare ångrar jag inte.
    Kram!

   3. Jag har varit vikarie på slutet, vård, skola, kök. Just nu är jag mammaledig. Utbildad inom kök och restaurang. Lite svårt att hitta ett jobb som passar på ett sånt här litet ställe. Drömmen är att starta eget, men inom vad? Också svårt 😅

 2. En jättefin vandringsutställning som jag tycker borde uppmärksammas även i radio och tv. Nepal är ju ett ganska ”slutet” land som ytterst sällan figurerar i media, så det mesta av informationen från landet är ju ”nytt”.
  Nja, missionär är nog inget för mig. Däremot att vara med i Läkare utan gränser skulle jag kunnat tänka mig.

 3. jag har också gått i liknande tankar som ung- att bli missionär. Dock tror jag inte att jag skulle ha passat så bra med att sprida den kristna tron trots att jag själv är kristen. Jag har liksom lite svårt att övertyga andra vad de skall tro och inte tro…. Dock skulle det ju nog säkert vara ett givande arbete och man skulle få se och lära sig mycket. En trevlig onsdag får jag önska dig! 😃

  1. Kanske man har en förskönad bild av ett jobb som kan vara nog så krävande i en annan kultur, där det kanske är olidligt varmt ibland?
   Språk måste man ju kunna i viss mån, osv. Jag skulle inte heller kunna predika, eller föra fram min tro på ett övertygande sätt, men det finns mycket annat man kan göra för att hjälpa där folk har det svårt.
   Trevlig onsdag!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.