Mera Mumin – pusslandet avancerar

Flera figurer har redan börjat forma sig i pusslet. Muminfamiljens hus likaså.

I dag har jag bara varit ute med skräp, lagt tidningar i pappersinsamlingen och papp i lådan för kartong. Jag vill ta mitt ansvar, isolera mig så mycket jag kan. Även om jag inte hör till riskgruppen som 70-plussare, och inte röker jag heller.

Följer med nyheterna på tv alla dagar, en del via webben också men dosen från tv brukar räcka. Både vad gäller nyheter från Sverige och från Finland.

Jag vill inte rikta pekpinnar mot Sverige, men… kan inte hjälpa att vissa tankar uppstår ändå. Inte så hårda restriktioner i västra grannlandet. Men inte heller min sak att avgöra vad som borde göras för att hindra smittospridning där.

Små ting ger glädje i vardagen. Jag går till affären en eller två gånger i veckan. Köpte nejlikor häromdagen.

En dag i taget. Vi vet nu att vi inte kan och ska planera så mycket. Många sommarevenemang har redan nu ställts in.

Såsom tidigare sagts i många sammanhang. Naturen torde tacka. Mindre trafik, mindre utsläpp. Och vi kan lära oss göra en hel massa på distans.

Inget ont som inte för NÅT gott med sig.

8 reaktioner på ”Mera Mumin – pusslandet avancerar

 1. Så rätt som det är sagt – din sista mening alltså. Och så har Moder Natur slagit till igen med att utplåna en hel generation, speciellt i Spanien och Italien…
  Det är många länder som undrar vad Sverige håller på med. Ärligt talat bryr jag mig inte, då jag ju inte kan påverka besluten. Följer dock alla rekommendationer såklart. Mera kan ju individen inte göra. Å om man tittar på länder som Spanien och Italien så har ju deras metoder inte precis varit framgångsrika heller om man säger så.
  Den som lever får se som det svenska ordspråket säger.

  1. Ja, vi kan inte annat än vänta och se, och följa rekommendationer.
   Jag vet inte heller om Sverige gör rätt eller fel, men tycker det käbblas mycket på tv… och det där med att vi måste fortsätta konsumera, inte får sjunka ner i fattigdom… nej, jag vet inte vad jag ska säga. Finland var ju enormt fattigt efter kriget – jag har inte upplevt den tiden, bara en del av den förstås med utetoalett då jag var liten, trångt boende osv. Men pengar och konsumtion är inte allt.
   Och att stanna hemma en månad eller två, inte åka till fjällen – kan inte vara så svårt. Dom stängde ju lyckligtvis skidanläggningarna också hos er.
   Vi kämpar vidare 🙂

 2. Det är inte lätt att veta vad som är rätt och fel när det gäller corona viruset. Lyssnar på nyheter en gång per dag för att hålla koll på vad som gäller.
  Vackra blommor som piggar upp det behövs idag. Har plockat fram lite påsk pynt för att pigga upp.
  Kramar från oss

  1. Nej, det är inte lätt – t.ex. då besluten leder till att företag kan gå i konkurs.
   Då måste regeringen och andra som har möjlighet därtill, hjälpa så att alla får ekonomin att gå ihop ens på nåt sätt.
   Kramar till er!

 3. Det är intressant att 2 grannländer gör så helt olika. Egentligen tror inte jag att det ena sättet är bättre än det andra. Var och varannan kommer att drabbas av detta hemska virus- beroende på metoder som används i länderna insjuknar befolkningen snabbare/långsammare. Om Sverige har sjukhusbäddar för alla de som behöver dem, så spelar det ju inte så stor roll hur de gör. Här i Minnesota och sgs hela USA gäller samma regler som i Finland. Ändå dör folk som flugor, speciellt i New York….. 🤔😕

  1. Usch ja, jag har följt läget hos er också, alltså NY – inte så mycket vad som hänt i Minnesota.
   Ja, du har säkert rätt – finns väl inga metoder som är rätt eller fel. Våra metoder gör att ekonomin drabbas hårt, enskilda familjer, företag osv.
   Men det är bara att kämpa vidare, en dag i taget.

 4. Min hjärna börjar lägga av. Jag tänkte vad är det för nytt ord jag måste nu lära mig igen. Tog en stund innan jag kopplade. Men jag undrade bara vad är det för skönt land skriver du om. Pusslandet. Pusslandet. Vad är det för ”puss landet” menar du. Var ligger det. Men poletten föll ner till slut. 😂😷😂
  Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.