Den traditionella sommarblomman

… som jag brukar ha med mig då jag första gången blir bjuden till ett sommarställe, där jag har haft glädjen att få vistas då och då under mer än tjugo års tid, blev i år en prinsesspelargon.

Det var vansinnigt hett på torget då jag handlade där vi tolvtiden. Temperaturen har varit över +30 i skuggan också i dag. Stundvis har det ändå blåst en aning, skönt med den svalkan.

Gott med ostbricka och alltid lika trevligt att träffa vänner som man har många minnen att ventilera mer. Gamla tidens Lovisa är ett populärt samtalsämne.

20 reaktioner på ”Den traditionella sommarblomman

 1. Hoppas värmeböljan tar slut hos dig också. Här tror jag den är på väg bort, för den här gången, det är bara temperaturen inne, som inte vill gå ner, det är 25 grader inne, och 21,5 grader ute 20:30.
  Svante

   1. Hos mig är det 04:00 +13 grader ute, och fortfarande +25 grader inne. Jag har inga fläktar. Ute regnar det lätt, och ska man tro SMHI kommer det att regna lite varje dag i tio dagar. Jag ska besiktiga bilen klockan 07:00 idag, så jag får lov att åka hemifrån redan klockan 06:00.
    Svante

   2. Bilen klarade besiktningen med ett bra att veta, i övrigt är den godkänd för trafik i 14 månader till. I Kårböle slapp vi Åska, men inte skyfallet, det gav omkring 4 mm vatten i mätaren.
    Svante

   3. Min regnvattenmätare visade på 4 mm. Det är rätt sällan SMHI har rätt.
    Svante

   4. Det kom mer inatt, men det märkte inte jag, för jag sov. Det kom 12 mm inatt, och ska visst regna varenda dag fram t.o.m. söndag.
    Svante

  1. Jo, försöker att inte klaga – kämpar på. Hettan är ofta tillfällig, snart har vi regn och kyla igen.
   Men +30 ett par veckor är lite för mycket ändå 😀

   1. Särkilt när man har ett litet rum på jobbet och här hemma hade jag 29 grader. Inte hälsosamt. Så jag verkligen välkomnar svalare väder och regn.

   2. Och DET fick vi i natt. Ingen missade det då det var orkestrerad. Jösses. 3 på natten. Alla fönster öppna, regnet öste, blixten lös upp typ hela tiden medan åskan gick just ovanför. Var inte direkt roligt när jag skulle vrida metallåset på fönstret just när blixtrade till. Hände mig inget men jag blev glad när allt var stängt. Men glömde dra ut all elkoppling. Vilket man bör göra. Men vem minns om det mitt i natten.
    Allt gick ju bra till slut.

 2. Vädret i Lovisa verkar vara bra synkat med det i Stockholm. Men som fler bloggare har skrivit så är det slut med värmeböljan från och med imorgon. Tyvärr. Så njut medan du kan:-)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.