Fem frågor och Flowers on Fridays

Fem frågor är en utmaning som Elisamatilda är värd för.

Prästkragar hörde till sommaren på mammas fasters gård och de fanns även på en äng utanför huset.

Hur spenderade du somrarna som barn?
– Jag minns dem förstås, såsom många gör, som soliga och varma och fyllda av allehanda upptåg. Har minnen från skärgården, Tågholmen och Dunkahäll, där vi vi ofta då jag var barn. Lekstuga på hemgården, tält, olika lekar och spel, låtsasbutik med ”riktiga varor” – alltså tomma pappkartonger.

Hur spenderar du sommaren i år?
– Vill ju knappt skriva och erkänna det, men… jobb, jobb, jobb. Jag valde att bli egenföretagare 2016 så nån längre semester har jag inte. Försöker njuta då och då, av lediga kvällar, någon ledig helg. Inga resor heller, men det har mest med corona att göra.

Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
– Resa. Behöver inte vara långt bort, varken söderut eller till andra kontinenter. Sverige känns avlägset. Men kanske nån dag?

Vilken är favoritsysslan på sommaren?
– Att grilla korv 🙂 Men det blir sällan av då jag bor i våningshus. Att träffa vänner, äta gott ute, skåla i vin eller skumpa. Att bada om tillfälle ges, att åka runt och kolla marknader, öppna trädgårdar, hållbar shopping osv.

När brukar du ta första doppet?
– I samband med mattvätt i juli, men kunde nog göra det tidigare. Jag vågar bada fastän temperaturen är bara +12. Det brukar dock sällan bli av att jag kommer iväg från jobbet till badstränder 🙂

Och så är det Photo by Susan som håller i Flowers on Fridays!

Ros i Kungsdammens trädgård.

27 reaktioner på ”Fem frågor och Flowers on Fridays

 1. Du har fina minnen från barndomens somrar. I år är det inte mycket som är sej likt för många.
  Rosen är väldigt vacker.
  Kramar från oss

  1. Egentligen minns jag inte allt jag borde minnas?
   Jag får ibland anstränga mig för att komma ihåg – men då man delar minnen med andra, pratar om dem – då kommer många aha-upplevelser och ”Visst” Så var det 😀 ”

 2. Vilken enastående bild på prästkragen:-)
  Du är då verkligen en äkta viking som tar sig ett dopp i tolv grader kallt vatten. För mig gäller nog det dubbla, minst 24 grader och det är sällan vattnet i Östersjön når upp till sådana temperaturer. Definitivt inte i år.

 3. Jag kommer ihåg det som att det var soligt och värmt jämt, och somrarna var roliga och allt hände då. Och man minns det med värme 😊 Hoppas du ha en fin kväll!

 4. Som barn simmade jag nog i 12 gradig vatten… dock inte nu längre! Härliga sommarminnen! God fortsättning på sommaren! 😎🌤☀️

 5. Roligt med dessa frågor och svar.
  Jag har också ljusa sommarminnen som barn.
  Även om du jobbar hela sommaren hoppas jag du få några lediga stunder också.

 6. Oj +12 det är svinkallt för en badkruka som mig, men hade nog gått som barn 😀 lite kan en förflytta sig i landet, men bra att undvika folksamlingar så mycket som möjligt

 7. Så fina bilder på blommorna och också minnena från barndomen. Jag tycker lite synd om dig som inte har möjlighet att bada utomhus oftare, det är ett sommarnöje som jag också uppskattar och helst så tidigt som möjligt.😊

  1. Visst drömmer jag om en liten stuga vid havet, att få vistas i ens då och då.
   Och vi har en badstrand, men där är ofta mycket folk och jag är inte så bekväm med att visa min kropp i baddräkt inför hundra andra 😀

 8. Somrarna var väl alltid soliga när man var barn? Vi åkte alltid till mormor och morfar och sedan till farmor. Hos mormor hade vi en makalös badstrand helt för oss själva, en stig genom skogen som vi sprang och sen bredde den ut sig, en vik av Oulujärvi. Väcker minnen. Det låter inte så bra med icke-semester, du får verkligen försöka koppla av mellan varven. Att bada är sommarbehållningen, tycker jag. Sen tänker jag på att finnar simmar på sina stränder medan svenskar badar. Uimaranta.

  Vackra blomsterbilder!

  1. Tänk att ha en badstrand för sig själv – det vore nåt för mig som inte tycker om att visa mig i baddräkt precis var som helst 😀
   Ja, hos oss simmar många, men jag använder oftast ordet bada (finnar badar bastu!) :-D… men så har jag ju bott i Sverige och varit gift med en svensk man.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.