Skyltsöndag, den 12 juli 2020 och vacker kvällsvy

En skylt från senaste kryssningen, februari 2020. Efter det kom corona och nu känns det inte särskilt tryggt att åka på kryssning, tyvärr.

Nu talas det också om att vi måste få ekonomin i gång. Folk måste konsumera. Men gör vi det måste det vara hållbar konsumtion, anser jag. Vi kan inte fortsätta att leva såsom vi (eller många) gjort hittills. Slit och släng. Naturen gillar inte det.

Skyltsöndagsutmaningen förvaltas av bloggaren BP.
Kolla gärna hennes blogg 🙂

I dag har jag cyklat sju kilometer. Hälsade på Inge-Maj, Bengt och Inkku i Vita huset. Efter det hann jag ännu med ett besök på mammas gård.

Den här bilden har jag visat förr. Men här går jag också ofta på väg hem. Jag leder cykeln upp för backen vid församlingshemmet. På sommaren silas solljuset så vackert genom trädens lövverk.

11 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 12 juli 2020 och vacker kvällsvy

 1. Har jag fattat reklamskylten rätt? Slösaren belönas. Fint gammalt hus, man kan se genom träden.
  Svante

 2. Tycker inte vi skall handla om det inte behövs. Gillar inte slit o släng som är väldigt vanligt.
  Fin bild på solstrålarna genom trädet.
  Sköt om dej

 3. ”Shop till you drop” även på kryssningarna. Konsumera mera med andra ord. Håller helt med dig om vår konsumtionshets, det är varken bra för naturen och inte så värst bra för oss själva heller. Jag menar om småtjejer/-pojkar tävlar om vem som har dyraste märkeskläderna på sig, då har det gott för långt. För att inte tala om senaste mobiltelefonen.
  Tusen tack för skylten och länken:-)

 4. Ja, allt konsumerande i onödan kan man helt klart dra ner på. Och undrar varför en del har ett så stort behöv av att köpa och konsumera. Till vilken nytta.
  Den sista bilden är vacker och kan påminna om att man inte blir gladare över det man köper utan kanske av det vackra i ens närhet.

 5. Verkar som om skylten meddelar det som är så vanligt här i staterna. Mentaliteten att ju mera pengar du spenderar, desto större rabatt får du och därför sparar du mera pengar…. helt galet. Är inte heller ngn som tycker om det här med slit och släng.🤔😂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.