Den kom och den funkar

En liten men effektiv fläkt.

Jag brukar vara försiktig med att beställa varor via nätet. I synnerhet via annonser på Facebook. Men hela kedjan från början till slut med beställning, betalning, bekräftelse och spårningskoder verkade seriöst. Så jag slog till.

När jag fick spårningskoden visade sig att den inte funkade. Mitt paket hittades inte. Dessutom skulle en skatt på ett par euro betalas, men hur det skulle gå till visste jag inte. En dam på tullverket sa att summan ska betalas då jag tar ut paketet, men på posten behövde jag inte betala något. Måste ännu kolla upp det där.

Det dröjde över en månad från beställningsdatum till leverans. Jag hann därför redan bli förvissad om att jag hade råkat ut för bedrägeri och jag var redo att anmäla saken till polisen.

Min oro blev inte mindre då en del personer skrev på Facebook att den här annonsen och många andra liknande inte är annat än bedrägeri. ”Dit for era pengar, produkten kommer ni aldrig att se”.

Men till Polaires försvar vill jag nu säga att paketet faktiskt kom och att produkten motsvarar mina förväntningar. En liten bordsfläkt som funkar så att man fyller en vattenbehållare och sätter i gång fläkten. Inga avancerade system med vatten som måste ledas bort på något sätt. Ett filter behöver bytas, ungefär en eller två gånger i året, beroende på hur mycket fläkten är i användning.

18 reaktioner på ”Den kom och den funkar

 1. Härligt att det löste sig…här är det typ 800 grader, Maria har en fläkt och Alice den andra. Själv sitter jag på ballen och svettas.
  Fortsatt trevlig helg!!!

 2. En sådan fläkt har jag aldrig sett. Gissar att den kommer från ett land utanför EU. I så fall får du en räkning för skatt och tull. Jag drar mig för att beställa saker från företag utanför EU, det kan nämligen bli riktigt dyrt.

  1. Ja, det skulle kosta hela 2 euro och 70 cent om jag förstod rätt – men jag vet inte vilken väg räkningen kommer.
   Paketet kom från Belgien och det ligger ju inte utanför EU.

 3. Jag har haft funderingar på att skaffa en fläkt, men det är sannerligen inte många gånger om året man behöver använda den, så jag tror jag klarar mig utan.
  Ha en skön fortsättning på helgen.
  Kram, Ingrid

  1. Beror på hur man bor – om det blir mycket varmt t.ex. efter några dagars värmebölja.
   Men annars är det nog som du säger, inte många veckor om året som de behövs – sedan får de vila i ett skåp 🙂
   Kram!

 4. Jag köpte en liknade på en butik runt om hörnet som heter ” Smarta saker” fungerade också med vatten men det hela var kopplad till USB koppling och det gillade jag inte då dem sladdarna är alltför korta så jag lämnade tillbaka den.

   1. Jag lämnade tillbaka innan jag testade med vatten i. Jag började oroa mig om den eventuellt blöter ner lite i omgivningen Tyvärr hade de inte nån fläkt igång i butiken så att man kunde testa. Men du har ju balkongen också och där kan passa jättebra.

   2. Du får berätta sen. Men jag tänkte inte så att vattnet rinner men diset kan ju ändå i långa loppet göra saker fuktigt. Så menade jag.

   3. Den är snäll. Bara om man råkar sätta den på maxfart, då viner det en hel del, men jag tycker den är alldeles för mycket.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.