Det börjar gå på repeat

… det här med mina snöinlägg. Ni kan ju tro att jag använder gamla bilder 🤣
I går var bilen snöfri ännu där kring klockan 16 på eftermiddagen. Sedan började det snöa och ovädret tilltog. Jag tittade ut genom fönstret några gånger fram till klockan 22. Kunde gissa vad som skulle vänta i dag.

Vaknade klockan 04 då plogbilen drog förbi. Nästa varv gjordes 04.07 och 04.14. Jag somnade om, men i bakhuvet fanns tankarna om vilket jobb som skulle vänta, igen en gång.

Nä men hej! Inte närmelsevis lika illa som för några veckor sedan. Hurra! Se det positiva! Jag klarade mig ensam denna gång. Cirka 20 cm snö hade vi fått.
Dörrarna hade inte isats igen. Plus även för det. Fönstren var inte frusna då snön hade isolerat. Plus plus!

Det ser ju ut som om min bil stått orörd en vecka, då man ser de där bilarna där i bakgrunden. Men sanningen är att denna snömängd kom på några timmar under kvällen, natten och morgonen.

Sedan hade jag svårt att hitta en ny parkeringsplats i närheten av huset där jag bor. I går var gatorna putsade och fina. Två dagar var jag lycklig över att kunna parkera intill mitt hem. Men idag var snöhögarna tillbaka.

Träden är otroligt vackra nu då även stammarna är snöklädda 🙂 Det är svårt att få sådana foton som visar hur höga snöhögarna är.

Dessvärre tror jag inte att detta var sista snöovädret denna vårvinter. Den globala uppvärmningen betyder inte att vi får varmare och snöfattiga vintrar utan tvärtom. Vi kommer att få fler oväder och ofattbara mängder snö och sedan översvämningar på olika håll och på olika sätt.

Det är inget vi kan göra något åt på riktigt kort sikt. Vi får ta det som det kommer.

20 reaktioner på ”Det börjar gå på repeat

 1. Vilka otroliga snömängder. Du behöver absolut inte besöka ett gym för att få muskler. Du får motionen dessutom helt gratis – ja, tänk positivt där också;-)
  Det är ju vi människor som är orsaken till klimatförändringarna. Så nu får vi lida för våra gamla synder. Minns dock snörika och svinkalla vintrar i början på 1980-talet, där 22-25 minusgrader mar mera regel än undantag.

  PS. Vi klarade oss med några millimeter snö. Men då det regnat innan och temperaturen sedan sjönk till 3-5 minusgrader var det in ishockeyrink ute idag. Men den utlovade blåsten lyste som tur är med sin frånvaro. DS.

  1. Minsann jo, jag vill ju inte gå till gym annars heller, tycker inte om att vara där många är och pustar 🙂
   Och rätt har du, vi har själva förorsakat klimatförändringarna.

 2. Ja hjälp så mycket snö ni har fått. Googlade Lovisa på kartan och såg att din stad ligger österut från Svealand i Sverige, och där har det kommit mycket nu också.
  Ändå tror jag att du/ni har fått ännu mera utslaget över säsongen.

  1. Ja, så här mycket snö har vi inte haft sedan 2000 om jag minns rätt, det var en snörik vinter och snön låg kvar på påsken.
   Påsken infaller i och för sig ibland i mars, ibland i april så det går inte att jämföra 🙂

 3. Huamej vad snö du har igen. Känns som årets vinter blir långvarig. Vi har inte snö men kallt och blåsigt med minusgrader.
  Kramar från oss

 4. Det tog mig också ½ timme att gräva fram min bil igår. Dessutom blåste och snöade det ordentligt. Jag hade inget val. Fick åka och handla och klarade det bra ändå. Börjar bli rejält trött på vintern nu. Kram!

 5. Jag tror faktiskt lite tvärtom där…. Om vi alla drar våra små strån till stacken tror jag vi kan påverka klimatförändringen liiiiite i alla fall, utan att vänta på att politikerna världen över skall börja samarbeta.
  Däremot är det nog bara att vara beredd på mera, stora översvämningar, snömängder, tornadon, orkaner etc innan det någorlunda stabiliseras. Fast det kan ju ta ett par hundra år.
  Och om det går riktigt åt skogen, överlever inte människan, utan istället tar vår jord tar nya tag. Låter kanske väldigt dystert, men i dagens läge ser det lite mörkt ut tycker jag….

  1. Ja, du har troligen rätt – vi ska vara förberedda på katastrofer och extremväder – men vi kan fortfarande göra allt möjligt för att rädda planeten.
   Den sista meningen håller jag också med om – jorden får då återhämta sig, ta nya tag, utan oss 🙂

 6. WOW vilket jobb du måste haft med att gräva fram bilen och få den isfri..här är vädret lite tvärtom..vi är mestadels helt utan snö sen blir det lite typ snöstorm och en eller två dagar efter det så har all snö regnat bort igen..så har vi haft det nästan hela vintern..🥴 dina foton ser i alla fall fina ut med all snö..😁👍 ha en fin fortsättning på veckan nu kram 🤗

 7. Du får ju gratis träning på köpet. 😉
  Jag fick gå till läkaren i modden och i motvind och snöflingor som var stora som tennisbollar i omkrets., inte i volym. Det blåste rejält. På vägen tillbaka var det medvind. Var lite lättare, men när jag tog av vinterjackan som jag trodde var vattenavvisande, så var den inte jag var blött ända in i huden. Men men. jag fick också motion. 😆😆😆

  1. Snöflingor som tennisbollar i omkrets 🤣 Ja, då tar du nog priset!
   Vi har alla haft olika slag av extremväder den senaste tiden. Spännande, intressant – men också oroväckande och lite otäckt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.