Semesterresan, Ekenäs del 2

Vi har besökt restaurang Knipan och vandrar tillbaka mot Stallörsparken och hamnområdet.

Det lustiga var att jag just på den här platsen tänkte för mig själv att här råkar jag knappast på någon bekant. Ofta brukar det vara så att då jag reser, till exempel på kryssningsbåt till Sverige, dyker nån annan Lovisabo upp där.

Att vi sedan här faktiskt råkade på fyra tjejer från Lovisa/Lappträsk, tre av dem har skrivit för Nya Östis, kändes helt otroligt. Det krävs ju inte många minuter för att man så att säga ska missa varandra. Vi blev nog lika förvånade allihopa 😀

Stora Kyrkogatan, om jag inte minns namnet helt fel. Gammal trähusmiljö, ungefär som i Lovisa.

Det var mycket varmt, folk höll sig mest i skuggan och i närheten av vattnet som ligger rätt nära här.

Ingen trängsel på stranden men så var det också tidig torsdags eftermiddag och många har väl slut på semestern.
Ingången till den mysiga lilla cafeterians försäljningspunkt hos Café Gamla Stan på Bastugatan.

Äntligen blev det gjort. Fanns på min bucketlist att besöka Café Gamla Stan i Ekenäs. Jag känner Bosse Andersson som driver cafeterian med sin familj och han har jobbat på samma tidning som jag, Östra Nyland, innan jag började där dock. Fick tyvärr inte syn på Bosse nu då vi besökte cafeet, men äntligen har jag varit här. (redigerad text: gick i fällan då jag googlade och läste att rantapallo.fi hade skrivit att det är brodern Uffe som äger stället…)

Vi kom dit på tidig eftermiddag så det var ingen trängsel, men en halvtimme senare fanns det inte längre många bort lediga.

Härligt i skuggan, med ängsblommor på bordet och mousserat i glaset.

Kladdkakor brukar vara mäktiga så vi delade på en bit, Ann-Britt och jag. Det vill jag skriva ut här så att ingen tror att kakbitarna är snålt tilltagna på cafeterian 😀
Här fanns också ett litet loppis på boningshusets veranda och där fyndade jag en liten kanna i glas.

10 reaktioner på ”Semesterresan, Ekenäs del 2

 1. Så otroligt idyllisk ställe du var på. Strand bilden är roligt – jag tänkte att det är så varmt att alla höll sig i skuggan. 🤪 Sen skrev du att det var tidig morgon.
  Intressant att du träffar på folk så ofta, men det är så att du träffar också otroligt många genom ditt jobb som journalist. Sen är det vissa människor är som en magnet 🧲. Jag har en väninna och oavsett vad vi gick så bar det alltid träffade hon nån. Jag är just motpolen. Träffar nästan aldrig nån när jag rör på mig. Eller ytterst sällan. Och då har jag ändå jobbat med folk i hela mitt liv.

  1. Det var en rolig slump att vi råkade på andra från våra hemtrakter. Ekenäs ligger ändå på åtminstone 2,5 timmes körtid från Lovisa.
   Ja, det var tidig eftermiddag då jag tog strandbilden 🙂

 2. Vad kloka ni var som delade på kladdkakan. Jag var på Hamnkaféet och beställde kladdkaka en gång och fick en så stor bit att det inte gick att äta upp den. Den var god, men för stor…..
  Kram, Ingrid

  1. Ja, man förivrar sig ibland – de ser ju så goda ut och de ÄR goda… men ofta väldigt mäktiga.
   Vi skulle äta en timme efter besöket på cafeterian, så vi ville inte bli mätta i förtid 🙂
   Kram!

 3. Så roligt att se. Alla far åt alla håll men jag blir ju hemma och då är det en tröst och glädje att få se foton och höra berättas om lite olika ställen. Fint såg det ut.

  1. Jag har inte rest sedan början av februari, då kryssning Helslingfors-Stockholm-Helsingfors, innan coronan…
   Nu kort inrikessemester – det känns helt okay och tillräckligt i dagens läge 🙂

 4. Världen är liten:-) Caféet ser väldigt mysigt ut och att sitta i trädgården under ett stort skuggigt träd är ljuvligt. Åsså är ni i Finland betydligt mera civiliserade. Där serverar man alkohol på caféer, nåt som är helt otänkbart här. Avis är vad jag är;-)

  1. Ja, tänk att Sverige ligger ”efter” där, men många tycker kanske att det är bra att man inte får alkohol på caféer?
   Här gäller ju inget supande som vid någon bardisk på en nattklubb 🙂
   En skumpa till bakelsen, eller två är väl vad folk tar. Nån dricker vin, andra kaffe, vatten – ja, du vet.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.