Snart höstmys som gäller

Sover med öppet vädringsfönster. I natt var det mysigt att höra blåsten vina i knutarna. En del löv har färgats röda, andra går lite i gult och orange. Men ännu har vi mycket grönt, såväl  i träd som på gräsmattor.

Därför blir man ju lite överraskad, för att inte säga lindrigt chockad – då man ser att JULEN kommit till Tokmanni! Lite så där försynt har den smugit in. Några ljus fanns inklämda bland de andra som var vita, gröna, bruna, grå.

Gott folk! Snart är det jul, glöm inte det!

Och bakom följande hörn av hyllor. Ett ensamt underlag. Kvarglömt sedan julen 2019? Eller samma försynta påminnelse om att det bara är drygt fjorton veckor till jul!

Glada nissar i hyllan.

Nej, gott folk. Jag tycker inte vi behöver tänka på julen än. Och jag hoppas vi slipper höra julmusik i affärerna långt framöver. Den första december kunde dom få börja spela den. Kan man inte få en lag på sånt?!

Höstfint utanför caféet.

Var med syster och mamma på café i dag. Speglingen av byggnaden på andra sidan gatan såg jag som vanligt först då jag tog fram bilden i Photoshop 🙂

Jag ska inte bränna ljuset i närheten av ljungen. Visar bara bägge på samma bild.

Hos mig är det sensommar på balkongen. Den övergår sådär sakteliga till höst. En del av tomatplantorna finns kvar, så länge som där finns tomater (inte tomtar – hahaa) att skörda 😀

Bordet, ljungen och ljuset – samtliga har jag köpt i Lovisa. Ljungen i dag från Tokmanni och ljuset från Sähköpiste LSOY Koti. Det mesta du behöver kan du köpa lokalt i din hemstad, var du än bor, hoppas jag ❤

22 reaktioner på ”Snart höstmys som gäller

 1. Ja julen är nära förestående. Jag slutade fira den efter att föräldrarna gått bort. Nu är det bara en elljusstake i ett fönster, detta för att inte avvika för mycket.
  Svante

   1. Ingen elljusstake före första advent här heller, och bara värmeljus hos mig. Gamla gubbar ska inte använda levande ljus, om de glöms kan det bli onödigt varmt.
    Svante

 2. Inte jul ännu men snart börjar butikerna tyvärr. Inga höstlöv ännu men det går fort. Gruppen med ljung och grön växt är vacker.
  Ha en fin kväll.

 3. Hjälp!!!!! Inga julprylar än, tack! Precis som du tycker jag att det borde vara lag på att inget pynt eller julsånger fick börja förrän 1:a advent.

  Hörde också blåsten och regnet under natten, riktigt romantiskt om du frågar mig;-) Å strålande solsken här idag, om än kylig.

 4. Vi startar en namninsamling och kräver att julen varken får höras eller synas innan den 1. december 😀
  Det går sakta med höstfärgerna här men det tar nog snart ordentligt fart. Jättefina bilder och speglingen i fönstret är toppen! Kram!

 5. Inte vill man höra talas om julen ännu. Jag förväntar mig ett skönt slut på september och brittsommar i oktober. Sen kan vi börja snacka jul.
  Kram, Ingrid

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.