Fem en fredag NAMN – och Flowers on Fridays

Åter ett blomster jag inte känner namnet på 🙂

Det känns bra att kombinera flera utmaningar på bloggen, då jag från och till är med i rätt många. Fem en fredag finns hos bloggaren Elisamatilda.
Flowers on Fridays finns hos Photo by Susan.

Har du eller har haft något smeknamn?
– Ett smeknamn är Tita (tiita med långt i). Det har kanske varit svårt, speciellt för barn, att säga Carita. Bland annat min systerson kallade mig Tita då han var mycket liten för över tjugo år sedan ❤
Smulan är ett annat namn jag gillar. I mitt senaste äktenskap kändes det extra kärleksfullt fastän det också fick sin början då jag lämnade så många smulor efter mig 😀

Har du velat heta något annat?
– Nej, jag har aldrig upplevt Carita som konstigt eller pinsamt på något sätt. Det lär vara min syster som då hon var fyra år, och jag skulle få mitt namn, bestämde att jag skulle heta Carita.

Vet du vad ditt namn betyder?
– Kvinnonamnet Carita eller Karita är ett italienskt namn som kommer av det latinska ordet caritas som betyder barmhärtighet.

Finns det något namn som går igen i din släkt?
– Helena och Elisabeth är ett namn som många har som andra namn. Jag heter Carita Elisabeth och mamma och syster har Helena som andranamn.

Matchar ett namn med personligheten?
– Jag tycker att mitt namn matchar rätt bra med min personlighet, och många andra som jag känner har också ett namn som på något sätt blivit deras personlighet.

30 reaktioner på ”Fem en fredag NAMN – och Flowers on Fridays

 1. Det är kul det där med namn!
  Jag har nog aldrig haft någon större längtan efter att heta något annat än Ingrid.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 2. Afrikas blå lilja – jag har just varit och fotat den hos grannen. Vacker bild på vackre blomma visar du. Carita är ett namn som känns kärleksfullt.

 3. Jag har sjungit mycket om Carita (Caritas) som finns mycket med i Taizésångerna där nere i Frankrike. Sångerna sjungs på olika språk men latinet återkommer. Så, ja, Carita är vackert!

 4. jag tycker att blomman ser ut som Afrikas lilja. Helena och Elisabeth är gamla fina namn. personligheterna sätter ju sin prägel på namnen. ibland inger ett namn dåliga vibbar bara för att fel person råkar heta det

 5. Tita är ett vackert smeknamn tycker jag, mycket bättre än Rita eller Smulan. Just Smulan förknippar jag med katter och små båtar faktiskt. Tycker inte att Smulan passar in på dig, däremot gör Tita och Carita det till hundra procent. Båda är vackra namn.

 6. Jag blir kallad för Red. Även Rosso. Det är för jag hade en period när jag var rödhårig 👩🏻‍🦰.
  Carita är ett väldigt fint namn. Det har ett fint flöde.

 7. Carita är ett vackert namn som inte är så vanligt i Sverige. Ler åt ditt smeknamn Tita, min syster kallas så, hon har helt spolat sitt riktiga namn Lenita som hon inte känner sig hemma i.

  1. Kul att höra att Lenita också kallas Tita 🙂 Jag gillade speciellt då min systerson som tre-fyra år gammal med sträng röst sa: ”Tiiita… du får inte skjuta så hårt” när vi spelade innebandy och han var målvakt 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.