Flowers on… ledig Friday, del 16

Luktärt fotograferad i en park som ligger nära mitt hem. En av många favoritblommor.

Ledig från jobbet i dag och i morgon. Skönt! Senast jag var totalt ledig och bortrest var i augusti.

På nätterna är funktionen ”stör ej” aktiverad på min telefon. Men att ha den så även på dagen är ovanligt. Att stänga av arbetstelefonen är odramatiskt och hur lätt som helst. Men det är inte ofta jag har även den privata på ”stör ej”.

Vanligtvis går jag runt med två telefoner alla vardagar. Det känns ibland som om de vuxit fast i min hand… Jag svarar direkt på allt som kommer via den, från samtal till Whatsapp, Messenger, sms och mejl. Nu försöker jag lära mig att det inte är så förbaskat bråttom med precis allt.

Nyss ostörd frukost. Sedan har jag massage och på eftermiddagen blir det en runda på stan för att handla ditt och datt. På kvällen säsongens första hemmamatch för Tor i innebandy. Få se hur säsongen kan framskrida, blir det problem på grund av covid-19 eller inte?

Eftersom jag tycker om att blogga och skriver korta inlägg snabbt (5 minuter) och lite längre som det här på femton minuter, tänker jag ägna en del av min dag till detta. Att skriva blogginlägg och att läsa / kommentera vänners inlägg är avkopplande, en av de bästa fritidssysselsättningarna.

Så det kanske blir mer än ett inlägg i dag 🙂

Läser också den här tankeväckande boken. Den gör mig på ett sätt lite orolig. Stroke kan drabba vem som helst, när som helst.
En välskriven bok som lockar till sträckläsning.

9 reaktioner på ”Flowers on… ledig Friday, del 16

 1. Då hoppas jag du har fint väder. Den boken lät intressant så jag skall kolla om den finns på biblioteket.
  Sköt om dej och njut.

  1. Om du menar med tanke på att man kan får stroke, så nej… inte bra med högt blodtryck.
   Inte övervikt, diabetes heller, tror jag. Och inte ska man röka (nå, det gör jag ju inte).
   Men även en smal person som lever hälsosamt kan få stroke, tyvärr.

 2. Trevlig ledighet! Och jo, alla kan drabbas av stroke. Dock är sannolikheten större om man är överviktig, har högt blodtryck osv… Men det finns ju, som med allt annat, undantag….

  1. Ja, det finns undantag.
   Oron för min del är ju att jag lever ensam och händer det något då jag är hemma är sannolikheten att någon kan hjälpa mig, eller att jag hinner ut och be om hjälp, ganska liten tror jag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.