Min vackra hemstad

Jag är en så kallad HSP-person. High Sensitive Person.
Jag har lätt för att läsa av känslor. Outtalade stämningar som bara svävar i luften på något sätt. Sådant som många andra människor inte registrerar alls.

Därför blir jag ofta ledsen då personer är negativa och ger det som jag kallar ”onödig negativ respons”. Jag vill så gärna alltid se det positiva. Det hjälper MIG framåt i livet.

Samtidigt försöker jag förstå att alla har olika behov. Somliga måste bara få skaka av sig det negativa, oavsett vem detta negativa landar på. Sedan kan de gå vidare, och säga att deras rätt till negativa känslor och att uttala dem var minst lika berättigade som mina känslor att vilja slippa höra gnället 😀

Dream Flower och bostadsförmedlingen Hemma.

Så här fin är en del av Alexandersgatan i Lovisa. Endast ett stenkast från mitt hem.

17 reaktioner på ”Min vackra hemstad

 1. Kan också känna stämningen i ett rum vilket ibland blir lite jobbigt. Förstår inte hur man kan leva med bara negativa tankar. Försöker alltid hitta något positivt och det lyckas oftast.
  Minton är min lycka.
  Kram Anki o Minton

  1. Ja, en hund eller en katt, eller ett annat djur kan ge stor lycka.
   Jag tror att jag också kunde få lycka genom ett djur, men jag kan inte ta på mig ansvaret om ett sådant, då jag knappt har tid att ”gå ut med mig själv” 🙂
   Kram!

 2. För bråkdelen av en sekund trodde jag att din text hade nåt med bilden att göra. Det ser nämligen ut som om det hade brunnit på övervåningen. Det ser lite sotigt ut i ett fönster ovanför Hemmas kontor.
  Men sedan insåg jag ju att bilden inte hade nåt med inlägget att göra;-)

  Negativ kritik mot exempelvis en rastplats eller ombyggnad av en gata, två exempel som du haft med i olika inlägg, är nästan ett måste. Det sker hela tiden. Man förväntar sig det helt enkelt.

  Rent allmänt tycker jag att kritik absolut ska få finnas, men då ska den helst vara konstruktiv. Så negativ kritik med ett förslag till förbättring/lösning är helt okej.

  1. Ja, det är det där evigt negativa tjatet jag inte orkar med. Folk som bara gnäller, utan att komma med förbättringsförslag.
   Människor som aldrig skulle orka åta sig förtroendeuppdrag till exempel.

   Jag lade själv inte märke till det smått sotiga på väggen där uppe 🙂
   Tyckte bara det var så fint med affärernas på gatunivå och deras julbelysning.

 3. Det är alldeles för många människor som har för mycket negativ laddning. Antingen hemifrån, från jobbet eller från barndomen. Och sitter fast för all evighet.
  Jag känner också av stämningar samtidigt vet jag också att jag själv kan stråla ut stämning i viss läge.
  Huset ser lite missfärgat ut på ett ställe. Hoppas inte elinstallationen där som rostar på. .

 4. Håller helt med! Själv hittar jag sgs alltid det positiva i ngt. Konstruktiv kritik är helt ok, gnäll blir jobbigt och så himla onödigt. personliga påhopp på sociala medier är helt onödiga, kritisera istället konstruktivt det som tas upp. Förstår mig inte på folk som håller på med sådant.( personliga påhopp)
  Trevlig måndag och ny arbetsvecka!   😀

 5. Så fina fönster i din hemstad! Jag är som du. Jag förstår vad du menar, att någon ständigt klagar är förödande. Jag minns att jag en gång talade om för en som alltid klagade att hon inte skulle låta det negativa ta över, vinna över henne. Jag minns inte just nu hur jag uttryckte det, men hon blev häpen, tänkte efter och sa: ”Du har rätt! Jag ska försöka låta bli”. Men jag kände henne ganska väl, vem som helst kan man ju inte tala om det för.

  1. Visst är fönstren fina 🙂
   Ibland påverkas jag mer av det negativa, ibland mindre.
   Jag försöker också säga till sådana som jag känner väl att jag inte vill höra så mycket gnäll och att jag hoppas den som är negativ kunde försöka se NÅT positivt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.